Hilmi Türkay

Nihayet

20 Eylül 2016 Salı

Ligde 4 haftada 4 galibiyet alarak liderlik koltuğuna oturan Başakşehir; 4 maçta 3 galibiyetle Belediye’yi takip eden Beşiktaş, yine 4 karşılaşmada 3 galibiyetle 3. sıradaki G.Saray zirveyi paylaşırlarken F.Bahçe, dün geceki mücadeleye dek 3 maçta 0 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi ve 1 puanla 16. sıradaydı. Sarı - Lacivertliler için kulüp tarihinde görülmemiş bir tablo... Oysa F.Bahçe’nin ilk 5 hafta çok iyi fikstürü vardı ama Sarı - Lacivertliler, lehine olan bu durumu maalesef değerlendiremedi. Advocaat her maça ayrı 11, ayrı sistemle başlıyor. Yani bir maç yan yana oynayan futbolcu, diğer karşılaşmada yanında başka birini görüyor. Ligin başından beri bunu hep yaşadık.

Kıymeti bilinmeli
Sezonu kupasız geçirebilirsiniz ancak sahada üzerinize giydiğiniz o formanın hakkını vermeniz gerekli. Bunu yapmazsanız o zaman birilerinin çıkıp sizleri eleştirme hakkı doğar. Bu başkan olur, yönetici olur, taraftar olur. Çünkü F.Bahçe forması her kulübün forması gibi şerefli ve de ayrıcalıklıdır. Öyle herkese nasip olmaz. Bunun kıymeti bilinmeli. Hani yeniler, nerede? Wiel, Neustadter ve Skrtel’in gelişleri her futbolcu gibi muhteşemdi. Üçünün de şu ana dek gösterdiği performansı beğenmedim. Bizim buralarda da Wiel, Neustadter ve Skrtel tarzında o kadar çok futbolcu var ki... Gökhan’ın, Caner’in, Emre’nin, Egemen’in yerleri hâlâ dolmadı, biliyorsunuz değil mi? İyi ki savunmanın ortasında Kjaer var. Forvetler uyurken o Zorya ve Kayseri maçlarında F.Bahçe’yi ipten almıştı. Sözüm ona bu takımın hücum hattında bolluk var!..

Bu Kasımpaşa düşer!
Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında hiç zorlanmadı. İlk yarıya sığdırılan 3 gol bunun göstergesi. Rıza Çalımbay ev sahibi ekibi neden bıraktı bilmiyorum ama Kemal Özdeş’in devraldığı bu takım düşmeye şimdiden aday. İlk yarıda Josef De Souza, Ozan ve Emenike’nin gollerinden en çok Ozan’ın yaptığı kafa vuruşunu beğendim. Bu genç yıldız iyi futbolcu olma yolunda. Sow’un golüne ayrı parantez açalım, oyuna girer girmez attı, taraftara “Merhaba” dedi. İsmail’in golü de şıktı. Sarı-Lacivertliler futbol olarak yine o kadar iyi değildi. Üzerine koyuyorlar mı? Evet; dün gece bir toparlanma vardı. Ama bir kez daha yineleyeyim rakip çok kötüydü. 4. haftada kazanmak güzel. Ben buna “Nihayet” diyeyim, yalan mı? Hayır gerçek.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024
Ah hocam ah!.. 12 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları