Otomania! (2)

11 Ekim 2016 Salı

Türkiye Cumhuriyetinin (1) numarası ne demişti?
“Tarihte bize ne yaptılar? 1920’de bize Sevr’i gösterdiler. 1923’te Lozan’a bizi razı ettiler. Birileri de Lozan’ı ‘zafer’ diye yutturmaya çalıştı! O anlaşmada masaya oturanlar, o anlaşmanın hakkını vermediler!”

***

Türkiye Cumhuriyetinin “2” numarası, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlediği Sultan 2. Abdülhamid Han Sempozyumunda” neler dedi?
“Hal edilmeseydi, güçlü bir devlet olarak, tarih sahnesinde yerimizi devam ettirecek, Meriç Nehri ile Ağrı Dağı arasına sıkışmış olmayacaktık!
Dini bağlamda sadece namaza değil, diğer dini vecibelere de titizlik gösterirdi. Aptesli bulunmayı prensip edinmişti. Ağzına içki koymamıştır. Özellikle Sultan Abdülhamid karakter olarak sadeliği ve temizliği seven müşfik, rikkatli, alabildiğine nazik, kibar bir devlet adamıydı!
Osmanlı Devletimizin yıkılması ve yok olması konusunda yoğun bir faaliyet yürüten emperyalist devletler ve onların emellerine destek veren yerli işbirlikçilerine rağmen, yine de 33 yıllık iktidarı süresince çok önemli eserler ve dikkatle incelenmesi gereken projeler bırakmıştır. Sultan 2. Abdülhamid Han’ın bütün bunları başarabilmesindeki etken, gayretli ve ferasetli şahsiyetinin ve uyguladığı politikaların tarihinde aranmalıdır.
Sultan Abdülhamid, İslam dinini ve kurumlarını gerek içte, gerekse dışta Müslümanlarla olan ilişkilerde devamlı gündemde tutmuş, halifelik makamını ön plana çıkaran uygulamaları tercih etmiştir.
Demiryolları sayesinde Çanakkale’ye ulaştırılan desteklerle Çanakkale geçilmez olmuştur. Bugün ‘Çanakkale geçilemez’ diyorsak, onun temelinde Sultan Abdülhamid Han vardır!”
İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy, “Safahat” adlı şiir kitabında “Ah o Yıldız’daki baykuş ölüvermezse eğer, Âkıbet çok kötü…” dediği Abdülhamit hakkında başka neler söylemişti?
“Çoktan beridir vardı benim bir derdim:/ Gideyim, zâlimi ikâz edeyim, isterdim./ O, bizim câmi uzaktır, gelemez, mani’ ne?/ Giderim ben, diyerek, vardım onun cami’ine./ Kafes ardında hanımlar gibi saklıydı Hamid,/ Koca Şevketli! Hakikat bunu etmezdim ümid./ Belki kırk elli bin askerle sarılmış Yıldız;
O silahşörler, o al fesli herifler sayısız./ Neye mâl olmada seyret, herifin bir namazı:/ Sâde altmış bin adam kaldı namazsız en azı!/ Gördüğüm maskaralık gitti de artık zoruma,/ Dedim ki: ‘Bunca zamandır nedir bu gizlenmek?/ Biraz da meydana çıksan da hasbihâl etsek. / Adam mı, cin mi nesin? Yok, ne bir gören; ne eden;/ Ya çünkü saklanıyorsun bucak bucak bizden./ Değil mi saklanıyorsun, demek ki: Korkudasın;/ Ya çünkü korkan adamlar, gerek ki saklansın./ Değil mi korkudasın, var kabahatin mutlak’!”
Ve de ekliyor: “Ne mel’unsun ki rahmetler okuttun rûh-i İblis’e…”
Mehmet Akif’e göre Abdülhamit, şeytandan da şeytanmış!
(Devam edecek...)

Kısa… Kısa… Kısa…
8 Ekim: Başbakan Binali Yıldırım “Türkiye bir istikrar adasıdır…” dedi!
8 Ekim: Haymana’da iki canlı bomba kendilerini öldürdü, Ankara büyük bir trajediden kurtuldu…
9 Ekim: Şemdinli’de PKK’nin 5 ton patlayıcı yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda 10 asker şehit düştü, 8 sivil yaşamını yitirdi, 27 kişi yaralandı…
Gel de Başbakan’a inan…

***

Yandaş ve çıkardaş basın, yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar konusunda ateş püskürüyor! Neymiş efendim? “Alkollü” iken arabası ile çarpıp bir polisi şehit etmesinden dolayı, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı halde, nasıl olur da 8 ayda tahliye edilirmiş?
Peki, yandaş ve çıkardaş basın, “ehliyetsiz” olarak kullandığı araba ile Sultan’ın oğlu Burak Erdoğan, yaya olarak karşıya geçen şarkıcı Sevim Tanürek’i öldürdüğünde, hiç ceza almadığında neden çıtınız çıkmadı?

***

Bir ada olan İzlanda’nın nüfusu 323 bin, küçük bir kıta olan Türkiye’nin nüfusu ise 79 milyon… “Uluslararası Para Fonu” rakamlarına göre, dünya kişi başına düşen milli gelir sıralamasında İzlanda 55 bin dolarla 21. sırada ve Türkiye 11 bin dolarla 62. sırada…
Sonuç: İzlanda 2 – Türkiye 0…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları