Gülengül Altınsay

Çok güzel oldu

20 Ekim 2016 Perşembe

Napoli’nin malum hücum gücünü engellemek için savunma ağırlıklı oyunculara forma vermişti Şenol Güneş. Oysa ki bir gün önce “kendi oyunumuzu oynayacağız” demişti ama belli ki Hamsik, Jorginho, Mertens gibi top cambazlarını durdurmayı amaçlanmıştı öncelikle. Ama bir oynatmazsın iki oynatmazsın üçüncüsünde oynardı bu oyuncular.
Nitekim de öyle oldu, Napoli oynadı Beşiktaş seyretti. Öyle karamsar karamsar yüreğimiz ağzımızda maçı izliyorduk ki top Tolgay’dan harika bir havadan pasla Q7’ye oradan da kaleye paralel bir şekilde Adriano’ya gidince Adriano tecrübesini konuşturdu ve Kartal’ı öne geçiren golü attı. Daha maçın 13. dakikasında.
Ama gol karşılaşmanın seyrini değiştirmedi hiç. Yine Napoli hücum ediyor Beşiktaş savunmaya çalışıyordu. Özellikle bizim savunmanın arkasına attıkları yüksek topların ve korner atışlarının her biri çok tehlikeliydi. Sadece ilk yarım saatte Napoli’nin 8 kornerine karşın Beşiktaş’ın hiç korner atışı yoktu mesela.
Ve beklenen oldu Q7 ile başlayan zincirleme savunma hatalarının sonunda Napoli 30’da beraberliği bulunca bizim kâbuslu dakikalar yeniden başladı. Böyle 60 dakika daha nasıl geçecek diye hayıflanırken Jorginho’nun hatalı geri pasını Aboubakar kaptı ve bizim ligde yapamadığını yaptı; düzgün ve sert vurdu topu filelerle buluşturdu. Kartal topla az oynamış az pozisyona girmişti ama eline geçen fırsatları iyi değerlendirmişti.
2. yarı neredeyse penaltıyla başladı diyebiliriz. 49’da Fabri penaltıya neden oldu ama hatasını penaltıyı kurtararak telafi etti. Ardından Kartal kendi alanında iyi alan paylaşıp Napoli’yi kalesine yaklaştırmadı. Topla daha fazla oynamaya başladı ama bunu golle sonuçlandıramadı. Buna karşın tam da Napoli’nin oyundan düştüğü anda tartışmalı bir penaltı kurbanı oldu. Caner’in yatığı penaltıyı Gabbiadini gole çevirince skor ne yazık ki 2-2 oldu. Bu da bize yeter dediğimiz anda Kartal baskısını Aboubakar’ın golüyle tamamlayınca 83’te skoru 3-1 yaptı. Olacak gibi değildi. Topla oynama 56-44, isabetli şut 9-3, korner 17- 1 Napoli lehineyken. Harika bir sonuçtu bu. Kendi sahasında yenilmeyen Napoli şokta, Kartal havalardaydı artık.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları