Aşağıdakiler yukarıdakiler

24 Ekim 2016 Pazartesi

Bu, bir “fırsat” maçıydı. Hani “fırsat ürün” olur ya.. Onun gibi.. Cenk’li, Aboubakar’lı ve Talisca’lı kadronun nedeni buydu! 25-30 dakikada sonuç almak istiyordu Beşiktaş.. İki pasla rakibinin arkasına sarkabiliyordu. Ancak Beşiktaş’ta bireysel hatalar o kadar çoktu ki.. Antalya geriye yaslanmıyor, açık oynamaya çalışıyordu. Ofansif kadrolu Beşiktaşlılar hata yapmasalar, istedikleri sonucu çoktan alacaklardı.
Sicili epey dolu olan hakemin berbat yönetimi, elbette maçın kayıtlarına geçmeliydi. Tekme manyağı yapılan Talisca’ya yapılan faulleri görmezden gelip durdu. Maçta, bireysel hatalar yapsa da Aboubakar için özel bir paragraf açılmalıydı. Bazı anlarda öyle özel hareketler yapıp paslar çıkardı ki, gerçekten, kendine daha yeni geldiğinin göstergesiydi. İlk yarı bitti derken de kendi getirdiği topu attı..
Golden önce Tosic’in müdahalesi bana göre topaydı. Ancak “tehlikeli hareket mi değil miydi” sanırım tartışma konusuydu. Beşiktaş’ın öne geçmesi, maçın başından beri sert oynayan Antalyalı oyuncuları çok kızdırdı. Bu da, 1 kırmızı 2 sarı kart olarak geri döndü. İkinci yarı, Beşiktaş 1-0’ın rahatlığı ile 10 kişi kalan rakibini rahat geçecek gibi görünüyordu.
Değişiklikler de o yöndendi. Ofansif oyuncu Cenk’in yerine Necip, Tolgay’ın yerine Caner girdi. Şenol Hoca’nın taktik değişiklikleri yapıldığı anlarda Beşiktaş’ın da 2. golü geldi. Quaresma’ya verdiği pası, güzel bir orta olarak geri alan Talisca için zor bir gol vuruşu olmadı. Girdiği gibi sakatlanan Caner sedyeyle oyunu terk etti. Quaresma, G.Saray maçında kaçırdığı pozisyonun benzerinde golü kaçırdı. Hep attıran Q7, birebirde kaçırdı. “Aşağıdakiler” ile “Yukarıdakilerin” maçı bitmek üzereyken Talisca’nın 3. golü geldi. Ancak gol kadar Aboubakar’ın aradan çıkardığı pas da önemliydi..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Hayalgücüspor 8 Ağustos 2018
‘Satarım Sattırmam’ 24 Temmuz 2018
VAR ya da HAM 19 Temmuz 2018

Günün Köşe Yazıları