Taktım hunimi çıktım sokağa (2)

20 Kasım 2016 Pazar

Geçen pazar gününden itibaren, sizlere de haber verdiğim gibi hunili dolaşıyorum. Doğrusu hem okurlarım hem ben bu işi çok sevdik, öyleyse tak hunini çık sokağa! Önce KHK nedeniyle görevinden uzaklaştırılan ve yedi gündür, elinde “İşimi istiyorum” pankartıyla tek başına eylem yapan Nuriye Gülmen’e bir selam gönderelim. Eylem devam ediyor, Ankara Yüksel Caddesi’nde, İnsan Hakları Heykeli’nin orada! Ve polis her Allah’ın günü Gülmen’i gözaltına alıyor, para cezası kesiyor. Kimsenin de umuru değilmiş, olsun bizim umurumuzda eyleme devam Nuriye!
Bu arada CHP toplu eylemlere karar vermiş, ilk miting Adana’daymış, ben de bir sevinç bir sevinç... Ama o da ne! Mitingin adı: “Türkiye’yi Böldürmeyeceğiz!” Kardeşim ülke mi kalmış ki, bölünsün! Neden kimsenin aklına “çürümeye karşı hep birlikte!” demek gelmiyor! Ahmet Türk bile görevinden alınmış, sıra sizin belediyelerinize geliyor, görmüyor musunuz? Bu hunili halimle ben görüyorum. Ayrıca Ahmet Türk’ün görevden alınmasına gerçekten çok üzüldüm. Türk ve Kürt halklarının birlikte, eşit koşullarda yaşaması için yaptığı mücadele ortada, bir de kişisel olarak 21 yaşında bir Güneydoğu röportajı yapmak için rastlantı sonucu gittiğim Mardin’in Kızıltepe köyünde Ahmet Türk’ünevi Kasrı Kanco’da konuk edilmiştim. Öyle çat kapı, çıkıp gelen tıfıl bir kadın gazeteciye kol kanat germişlerdi.
Ne zaman, “Yahu nedir bu! İslam adına insanların kellesini koparıyorlar, kız-oğlan demeden çocuklara tecavüz ediyorlar” desem, dostlarımdan bazılarından “İslam böyle değil, onlar İslamı çarpıtıyorlar” diye şiddetli itiraz duyarım. Bakın beş AKP milletvekilinin verdiği “mağdur tecavüzcüsüyle evlendirilsin!” önergesi gene AKP milletvekilleri oylarıyla az daha kabul ediliyordu. İçişleri Bakanı açıkladı, “Küçüğün rızası alınır, böylece 4 bin tecavüzcü dışarı çıkabilir.” Anladığım şu: Yeni tutuklular için de yer açılıyor. Ve tabii fetvalarla, altı yaşındaki bir kız çocuğu bile İslama göre evlenebilir! Bu mu İslam? Şu İslam güzellemesinden bir çıksanız diyorum. Bir sorum daha var. Peki, erkek çocuklara tecavüz edenler ne olacak? Herhalde yeni bir kanun geliyor, erkek mağdurlar da tecavüzcüsü erkeklerle evlenebilir! Tecavüz tecavüzdür, burada kadın-erkek ayrımı yapılmadan yasa eşit uygulanmalıdır!
Nevşehir’de Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi’nin spor bölümünde okuyan 17 yaşındaki M.Ş. hafta sonu okul pansiyonunun bahçesinde sınıf arkadaşı bir erkek öğrenciyle birlikte otururken, görevli öğretmenler bu durumu genel ahlaka aykırı bulup onların hakkında tutanak tutmuş, müdüre şikâyet etmişler. Müdür de durumu ailelere bildirmiş. Bunalıma giren M.Ş. de ailesiyle birlikte oturdukları Aksaray’a dönerken hareket halindeki araçtan atlayarak intihar etmiş. Bazılarının şöyle dediklerini duyabiliyorum: “Kimbilir nasıl oturuyorlardı?” Ulan siz hiç mi genç olmadınız? Öpüşseler ne olur? “Hunililer” küfür edebilir!
Biraz da gülelim... Kadın gelmiş 68 yaşına, ama evlenmek istiyor. Hiç itirazım yok, insan her yaşta evlenmek isteyebilir ama teyzemizin damat adayında aradıkları benim bile başımı döndürdü. 2000 temiz maaşı, deniz kıyısında evi, diksiyonu güzel, tabiatı seven bir damat arıyoruz, bulanlar önce bana haber verebilir.
Gelelim biraz yeni dizilerdeki erkek karakterlerine. Yapılan araştırmalar kadınların dizilerdeki erkek tiplerine hayran olduklarını ve kendi çevrelerindeki erkeklerin onlar gibi davranmasını istediklerini ortaya koymuş. Şimdi yeni başlayan bir dizide Kıvanç Tatlıtuğ, sürekli elinde bir demet çiçekle dolanıp duruyor. Buradan çiçekçilere bir müjde vermek istiyorum, satışları artacak, benim komisyonumu da unutmasınlar.
Önemli not: Arkadaşlar çocuk tecavüzü için pedofili gibi afili kelimeler kullanmayın. Oğlan çocuklarına tecavüz edenlere oğlancı, kız çocuklarına tecavüz edenlere sübyancı denir.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Alay ettiler... 7 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları