Teşekkür

23 Kasım 2016 Çarşamba

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ve 800 yayınevinin katılımıyla düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve TÜYAP tarafından 25 galeri ve 30’u aşkın inisiyatif ve grubun katılımıyla düzenlenen ARTİST 2016/26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, 20 Kasım 2016 Pazar akşamı saat 19.00’da rekor sayıya ulaşarak 621 bin kişinin ziyaretiyle sona erdi.
Ziyaretçilerin 135.251’ini öğrenciler oluşturdu. 301 kültür, edebiyat etkinliğini 18.351 kişi izledi.
Tüm ziyaretçilerimize, imza günleri ve etkinliklere katılan yazarlara, etkinliklere katılan sanatçılara, tüm katılımcı yayınevleri, sivil toplum kuruluşları, galeriler, bağımsız gruplar, bağımsız genç sanatçılar, inisiyatifler ve özel sergi sahiplerine fuarlarımıza gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ediyorum.
Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 27. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nda tekrar aynı coşkuyla buluşmayı umuyor ve diliyorum.

***

Okurlarımın bilecekleri gibi benim iki ceketim var; biri 24 yıldır üstlendiğim TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörlüğü, diğeri ise 20 yıldır yazılarımla destek verdiğim Cumhuriyet gazetesi.
Gazetem haftalardır sıkıntı içinde. On yazar ve yöneticimiz Silivri zindanında tutuklu. Fuarda Cumhuriyet için de mutlaka bir şeyler yapmak gerekiyordu.
Fuarın dördüncü günü (salı) rastlantısal olarak bir araya gelmiş olan birkaç arkadaş, “Cumhuriyet Kitapları standındaki durgunluk sona ermeli” dedik. Ataol Behramoğlu bir bildiri kaleme alarak Sanatçılar Girişimi’ne çağrı yaptı. Tekin Yayınevi’nden Elif Akkaya, “Ben afiş işini üstlenirim” dedi. Can Yayınları’ndan Fazilet Onat kollarını sıvayıp telefonun başına geçti. Oğlak Yayınları’ndan Senay Haznedaroğlu girişimin sekreterliğini üstlendi. Sevgili küçük İskender, Sevgili Hayko Bağdat, “Biz de varız” dediler.
Yazıişleri Müdürümüz Bülent Özdoğan bir dediğimizi iki etmedi, kültür sanat muhabirimiz Ezgi Atabilen, Kitap Eki’nden Eray Ak her gün standımızda nöbet tutmaya başladı.

***

17.11. 2016 Perşembe günü saat 14.00’ten itibaren fuarın kapanış günü olan 20.11.2016 Pazar günü saat 19.00’a kadar Cumhuriyet Kitapları standı doldu taştı.
Dört gün boyunca onlarca yazar, şair, müzisyen, ressam, bilim insanı binlerce gazete imzalayarak Cumhuriyet ile dayanıştılar.
Timur Selçuk, Nedim Gürsel, Ataol Behramoğlu, Erol Toy, Cüneyt Ayral, Füruzan, Deniz Gürsoy, Edip Akbayram, İdris Atmaca, Ali EkberAtaş, Sali Turan, Nazım Alpman, Yaşar Miraç, PınarKür, küçük İskender, Yekta Kopan, MustafaKöz, Mavisel Yener, Nevra Bucak, Hayko Bağdat, Halil İbrahim Özcan, Ahmet Tulgar, Mine Söğüt, Sibel Oral, Murat Özyaşar, Murathan Mungan, Işıl Özgentürk, Ümit Zileli, Lale Müldür, MeriçVelidedeoğlu, Feyza Hepçilingirler, İshak Karakaş, Zeynep Aliye, Ahmet Ümit, Egemen Berköz ve Celal Başlangıç ile ‘Ben Gazeteciyim’ inisiyatifine teşekkür ediyorum.
Tabii bir teşekkürüm de Cumhuriyet’i bu zor günlerinde yalnız bırakmayan sevgili, sadık okurlarımıza...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Veda 28 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları