Mehmet Özgül

G.Saray’ın şansı

19 Aralık 2016 Pazartesi

Osmanlıspor ligin iyi takımlarından. Avrupa Ligi’nde grubunu lider bitiren, Villarreal’i deplasmanda yenen ve iki maçta 4 gol atan takım. Galatasaray adeta yenik başlayacağı maça galip başladı. Osmanlı ilk dakikada golü kaçırdı. Galatasaray 3. dakikada golü attı. Sneijder-Bruma işbirliğinde Yasin işi bitirdi.
Sonra Osmanlıspor’un baskısı başladı. Galatasaray rakibinin oynamasına izin verdi. Öyle ki çok pas yapan takım 20. dakikada 68/32 oranına düştü. Daha çok karşı alanda oynayan ve gol bölgesine çok adam sokan Osmanlı üçüncü şansında Regattin’in ortasında Webo ile skora denge getirdi.

Etkisiz kaldılar
Galatasaray zor şartlara adapte olamadı. Orta saha üstünlüğünü rakibine bıraktı. Selçuk ve De Jong çok etkisiz kaldılar. Üstün oynayan Osmanlı attığı golün dışında net 4 gol şansını kaçırdı. İlk yarıda 7 korner atarken Galatasaray ilk kornerini uzatma dakikasında kazandı.
İkinci yarı tempoda değişik olmadı. İlk on dakikada birer pozisyondan gol çıkmadı. Yasin ve Bruma rakip beklerin ataklarını karşılayamadığı için Galatasaray çok zorlandı. Son çeyrekte Yasin-Linnes değişikliği bunun içindi. Çok çabuk hücuma çıkan rakibinin kenar ataklarını engelleyemeyen Galatasaray 86’da geriye düşmesine rağmen 1 dakika sonra skoru dengeledi. Kaybedeceği maçtan puan çıkardı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları