Mehmet Özgül

Boyalı alan!

26 Aralık 2016 Pazartesi

Galatasaray şimdiye kadar en kolay rakiple oynadı. Diğer takımlarla mukayese ettiğimde, oyuncu kalitesi olarak iyi gün-kötü gün form durumunu bir kenara bırakırsam Alanyaspor bence en alt düzeyde. Dün akşamki görüntü buydu.
Buna rağmen ilk yarıda yüzde 70/30 top kullanımı varken Galatasaray rakip ceza alanında 3 kez topla buluştu. Bu rakam Alanyaspor adına 13. İkinci yarı bu oran tersine döndü. İlk gole kadar tarafların Sabri ve Ba’nın bireysel hatalarından gol çıkmadı. Ama Gassama’nın markaj hatasında gole uzak adam de Jong ilk golünü attı. Berkan’ın ortasında benzer hatayı Semih yapınca İranlı Sajjad beraberliği sağladı.
Rakip ceza alanı Galatasaray için basketboldaki boyalı alan gibi. Bu alanda 3 saniyeden fazla durmak fauldür. Eski adı 3 saniye koridoru idi. 2. golde, gol bölgesindeki tek oyuncu olan Sneijder vuramayınca N’Sakala kendi kalesine golü attı.
Galatasaray’ın iyi tarafı çok şut atması ve topla oynama yüzdesi. Alanyaspor ikinci yarıda dengeyi kurma adına daha çok hücuma çıkınca Galatasaray’ın bu özelliği devreye girdi. Dahası ilk yarıdaki ceza alanı içinde topla buluşma oranı tersine döndü. Boyalı alan çok kullanılınca goller geldi. Alanyaspor’un gardı iyice düştü, Galatasaray farklı kazandı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları