Hop dedik beyler, o kadar kolay değil!

12 Şubat 2017 Pazar

Siz bu ülkeyi yönettiğini sananlar, siz sadece orta ölçekli bir kasabada bakkal dükkânı yönettiğinizi sanıyorsunuz. Öyle olmasaydı, CIA başkanının bu ülkede ne işi vardı? Altı yaşındaki çocuklar bile bilir, CIA 400 çokuluslu şirketin istihbarat daha da önemlisi vurucu gücüdür. Kapitalist dünya nerede bir milli hareket olsa, nerede bir sol başkan seçim kazansa hemen o an orada biter. İşi yok etmektir. Bu uğurda kendi başkanlarını bile öldürürler. Kennedy misali.
Ancak hiçbir şeyin farkında olmadığınız için, TSK Suriye topraklarında savaşırken ve Rusya devredeyken, CIA başkanını ağırlamaya kalktınız. Kurnazsınız ya, kasaba kurnazı, aklınızca hem Rusya’yı hem Amerika’yı idare edebiliriz diye düşündünüz. Dünyanın yeniden bir soğuk savaş dönemine girdiğini görmeniz, sizin aklınızca mümkün değil. Ama işte böyle 3 askerinizi vurarak size “hop!” derler, gerçi sizin için Suriye bataklığında ölen yurttaşların hiçbir anlamı yok. Çocukları ölen ailelere “Onlar şehit oldular, Allah katında en yükseğe çıktılar” diyerek durumu idare etmeye çalışıyorsunuz. Biz sıradan yurttaşlar sizin yerinize utanıyoruz. Çünkü sizde bu duygu da yok! Rusya resmen alay ediyor ya da doğruysa çok daha fena, “Koordinatları Türk Silahlı Kuvvetleri’nden aldık” diyor. Bu durum eminim CIA başkanını pek bir mutlu etmiştir. Adamların derdi bir zamanlar NATO’nun en güçlü ordusu olan Türk ordusunu cılız, istihbaratsız ve etkisiz bir ordu haline getirmekti. Getirdiler de!
Bu arada sanırım temizleye temizleye bitiremediğiniz FETO’cular, siz farkında olmadan size tuzak kuruyorlar. Geçmişleri pek de temiz olmayan rektörler, size yaranmak için acayip bir akademi temizliğine kalktılar. Ve gerçekten başınıza belayı aldınız. En koyu yandaşlarınız bile “bu kadarı da olmaz!” diyerek tweet attılar. Gerçekten olmaz! FETO’cular başımıza gelseydi aynen böyle yaparlardı. Bunu gayet iyi biliyorsunuz, çünkü yıllarca onlara yol verdiniz, bu yollarda beraberce yürüdünüz! Amaç, bir din devleti kurmak ve üniversiteleri yandaşlarla doldurmaktı. Ne gerek vardı doktora, mühendise, kimyagere, bilgisayarcıya, tiyatroya, baleye, müziğe, tarihçiye, ne gerek vardı. İslam bunların hepsine yeterdi. Bu öylesine bir dangalaklık ki, İslam Cumhuriyeti İran bile bize gülüyor. Birçok kere İran’a gittiğim için dostlarıma hep şöyle derim, “Biz artık İran bile olamayız, biz Pakistan olacağız!” Gidiş o gidiş.
Bizi yönettiğinizi sananlar, siz hiç mi hasta olmayacaksınız, siz hiç mi ölmeyeceksiniz! Ben ölüm korkusunu bu kadar yok sayan bir insan topluluğu görmedim. Siz ve yandaşlarınız ölmeyecek gibi sürekli mal mülk edinme hırsıyla bu ülkenin tüm kaynaklarını ha bire yabancılara sunuyorsunuz. Sizin torunlarınız hep yurtdışında mı yaşayacak?
Şimdi biraz da aynayı kendimize çevirelim. Eğitimin içine edildi, çocuklarının takdirname almasıyla övünen veliler, hiç çocuğunuzun bilgisini ölçtünüz mü? Bilgisayar kullanmayı zekâ belirtisi saymaktan vazgeçtiniz mi? Çünkü bilgisayarlar zekâ özürlülerin zekâ düzeyine göre yapılıyor. Benden söylemesi. Peki çocuklarınızı hep özel okullarda mı okutacaksınız. Ya işten atılırsanız ne olacak? Neden yollarda değilsiniz?
Üniversitelerden nitelikli yüzlerce hoca kıyıma uğradı. Onlar sizin çocuklarınızın hocaları, neden o hocalara sahip çıkmıyorsunuz? Çıkınız, aksi takdirde çocuklarınız ister özel de okusun ister devlette hiçbir şey öğrenmeden mezun olacaklar. Ve aylaklar ordusu daha çok genişleyecek. Bilginize, hiçbir ülke artık niteliksiz işçi istemiyor. En çok sizlerin sokaklarda olması gerek ama yoksunuz. Neden?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Alay ettiler... 7 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları