Muavin

04 Mart 2017 Cumartesi

Binali Yıldırım diyor ki:
“Bir direksiyonda iki tane kaptan olmaz.”
Demek ki, nisan ayındaki halkoylamasından “evet” çıkarsa Başbakan “muavin” olacak.
Çay, kahve dağıtacak, “20 dakika ihtiyaç molası” duyurusu yapacak, bagaj bileti kesecek.
O kadar...

Kim kimi siyasete çekiyor?
Hürriyet’in tartışmalara neden olan haberi ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, hakkındaki kimi eleştirilere yanıt verirmiş gibi yaptı.
Bir tek, Atatürk’ü “firavunluk”la suçlayan adamın evinde ne işi olduğuna bir karşılık vermedi.
Oysa, o adamın evine “evrak sızdırmak” üzere gittiği gerekçesiyle izlenen bir albayın, Akar’ın 15 Temmuz darbe gecesi hep birlikte olduğu ve şimdi FETÖ’cülükten tutuklu Tümgeneral Mehmet Dişli ile bağlantısı ortaya çıkarılmıştı.
Dahası, bu “evrak sızdırma” izlemesi, AKP’li Bülent Arınç’a “suikast girişimi” gibi gösterilip TSK’nin kozmik odasına girme bahanesi olarak kullanılmıştı. Üstelik, o kozmik odaya sokulan yargıç da 15 Temmuz sonrası FETÖ’cülükten tutuklanmıştı!
Milli Savunma Bakanı diyor ki:
“TSK siyasetin içine çekiliyor...”
Bakan, asıl Akar’a sormalı:
“TSK’nin komutanını, Atatürk’e ‘firavun’ diyen adamın evine hangi siyasi güç çekti?”

Hayır geliyor!
Karadeniz illerinden, yıllardır sağ partilere oy çıkan, son dönemlerde de hep AKP’nin kazandığı ilçenin muhtarlarından birisinin çevresine söylediklerini duyduk.
“Milletvekili seçimi başka, halkoylaması başka” diyormuş: “15 yıldır iktidar olan bir kişi, istediğinde yeniden iktidara gelebilir. 15 yıldır ne yapamadı da, daha çok yetkilenince yapacak?”
Bu sözleri, “Vatandaş, elindeki egemenlik yetkisini devretmek istemiyor” diye de yorumlayabilirsiniz. Zaten Türkiye’nin şimdiki genel hava durumu “rüzgârın Batı’dan Doğu’ya yoğunlukla hayırlı estiği”ni gösteriyor.
Binali Yıldırım’ın AKP’nin “evet” kampanyası açılışında, 15 Temmuz gecesi darbecilerce öldürülen AKP’nin reklamcısı Erol Olçok’un “eksikliğini hissettiklerini” vurgulaması da, bu açıdan dikkat çekici! Eğer hileye, hurdaya başvurulmazsa, “Hayır” çıkma olasılığı şimdilik yüksek gözüküyor.

Gölge etmesin
Ankara Kale Mahallesi’nden aktarılan iki ayrı görüntü: CHP’li kadınlar, “Hayır” kampanyası için evleri dolaşıyorlar. Mahalleli kadınlar, CHP’li kadınlara hizmet ediyor. Ardından AKP’li kadınlar, “Evet” kampanyası için aynı evlere ziyarete gidiyorlar. AKP’li kadınlar, mahalleli kadınlara hizmet ediyor.
Olaya tanık olan arkadaşımız dedi ki:
“CHP’nin siyasetin inceliklerini bilmeyen kadroları halkoylaması öncesi gölge etmesin, yeter...”

Bayrak
Mesud Barzani, Türkiye’deydi. İstanbul ve Ankara havaalanlarında, Devlet Konukevi’nde, Barzani’nin Irak’ın kuzeyinde kurduğu mandater yönetimin bayrakları göndere çekildi. Başbakanlık’taki görüşmede de, o bayrak geri alanda yerini almıştı. Birkaç hafta önce bu köşeden Suriye sınırında, El Bab’da çocuklarımızın kimin için öldüğünü sormuştuk. Sorunun yanıtı belli oldu.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları