Bağış Erten

Tehlikenin farkında mısınız?

24 Nisan 2017 Pazartesi

Bırakın maçın skorunu. Evet, Johnson’lı dönemi hatırlatıyor. Evet, mucizevi bir galibiyet. Ama dünkü maça iyi demek mümkün mü? Tamam, kimse bu maçın yatıştırıcı almış gibi geçmesini beklemiyor. Hipertansiyon genetiğinde var. 13. dakikadaki gerginlikte, görece sakin yapılı ve arkadaş olduklarına emin olduğum van Persie ve Sneijder bile birbirine horozlanıyorsa, bu durum haliyle maçın kimliğiyle alakalı. Evet, dün 23 Nisan’dı. İnsanı beklentiye soktu. Fakat bu sadece kavga çıkmasın, ya da 51’deki gibi sahaya yabancı madde yağmasın diyeydi. Al gülüm ver gülüm’ü zaten beklemiyorduk! Ama daha fazla kaliteyi de hak ediyoruz yahu! Fenerbahçeliler mutlu. Haklılar. Ama sözüm ona memleketin en büyük ‘spor olayı’ bu mu yani? Gene iddia o ki, dünyanın en büyük kapışmalarından. Dünkü maçtan sonra bu iddiaların arkasında durabilecek kaç kişi kaldı acaba? Tabii ki Fenerbahçeliler doyasıya kutlayacaklar. Satrancı kazandılar. Bir kez daha akıl oyunlarında üstün geldiler. Ama bu son zamanlardaki kaçıncı kötü derbi bir düşünsenize!
İlkyarı neredeyse pozisyonsuz geçildi. Hakkını yemeyelim, Sarı - Kırmızılılar açık bir şekilde daha arzuluydu. Önde basıp imkân yaratmaya çalıştılar. Kaleyi de bol bol yokladılar. Ama etkili oldukları an çok azdı. Fenerbahçe ise maç boyunca sanki bir puan alırsa kafaya oynayacakmış gibi kapandı durdu! Ta ki gole dek... Bunu planladıysa eğer, Advocaat bir deha olmalı. Ama pek öyle gözükmedi. İlk şutu maçın bitmesine beş dakika kala at, sonra ikincisinde de golü bul. Hakikaten derbi karakteri bu olsa gerek.
İkinci yarı aslında Cim Bom çok daha fazla isteyen taraftı. Fakat Sarı Kanarya hiç geçit vermedi, hiç! Tam derbi vasatı bile yakalayamadan bitti derken skor değişti. Bu sonuç tarihsel psikolojik üstünlüğün de bir göstergesi sanırım. Fenerbahçe bir şekilde bunu yapıyor işte. İlk değil!
Ama tüm bunlar zevksiz bir maç izlediğimiz gerçeğini değiştirmiyor. Üstelik bu kaçıncı. Son 10 maça baktım. Gol ortalaması 1.3. E o zaman nasıl memleketin en büyük kapışması olacak bu? Dün Fenerbahçe kazandı ama birlikte yokuş aşağı düşüyorlar. Tehlikenin farkında mısınız?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bu sezon o sezon değil 2 Eylül 2018
Herkes biliyor 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları