Halka Açık Hapishane!..

29 Ağustos 2008 Cuma

Güzelim Türkçemizin çok sevdiğim bir deyimidir:

- Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir!..

Yıllardır sürekli yazmaktan kalemimizde mürekkep, bıkıp usanmadan söylemekten nefesimiz tükendi; tabii ki karşıdevrimin harekete geçişi neredeyse 70 yılı buldu, ancak son altı yılda hedef iyice belirginleşti. ABD ve ABnin engin desteği, içerdeki liberal etiketli işbirlikçi güruhun, talimatlar doğrultusunda halkı iktidara ram etmefaaliyetleri semeresini vermeye başladı Çok uzun bir süredir oyun artık açıkça oynanıyor.. Senaryo belli, oyuncular son perdeyi bir an önce tamamlamak için neredeyse gün sayıyor.. Oyunun adı ise yalnızca bu sütunda yüzlerce kez ilan edildi:

- Türkiye İslam Cumhuriyeti!..

İşte bu nedenle iktidarın, belediyelerin, AKP bürokratlarının eylemlerine, mide kaldıran bir cingözlükleyaptıkları açıklamalara şaşıranlara çok şaşırıyorum!.. Ne yazık ki birtakım aydınlardahil, halkın önemli bir kesimi, hedefe giden yolda son derece organize bir şekilde, hattaemir-komuta dahilinde yapılan işlemleri hâlâ birbirinden kopuk değerlendirmekte ısrar ediyor

- Ve ben hiç şaşırmıyorum!..

***

Son numaraları, son derece cüretkâr olmasının yanı sıra, son derece kaba ve ilkel:

- Üsküdar Halka Açık Balık Restoranı!..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sanki bir akşam istihareye yatmış, sabah kalktığında, koca İstanbulda halka açık bir tek balık restoranının olmadığına karar vermiş ve halkın özgürce balık yiyebileceği bir restoran açılmasını istemiş

- Şu rüyaya bakın!..

Kadir Beyin, İstanbulun en seçkin semtlerinde, en lüks tarzda döşenmiş muhallebicisinin adı niçin Halka Açık Saray Muhallebicisi değil sorusu bir yana, sayın başkanın bu yaptığı açıkça ayrımcılıktır ve de suçtur!.. Haa, eğer orada zaten içki satışı yok, bu nedenle halka açık ibaresine gerek de yok diye düşünüyorsa, yapmak istedikleri ayrımcılığı en açık şekilde itiraf etmiş oluyor!..

Ne demek, halka açık?İstanbuldaki binlerce balık restoranı halka kapalı mı? Hayır ama içkili!.. Bu restoranlarda herkes gelip balığını yer, yanında ister içer, ister içmez Buna da tahammülleri yok!. Bu, talimatı yukarıdan verilmiş, yıllar önce başlatılan biz-onlar ayrımcılığının en son ve en kaba aşaması Göreceksiniz, belediye iştiraki Bel-Tur şirketi kullanılarak, tüm içkili yerler bu şekilde halka açıklaştırılacak

- Hiç mi hiç şaşırmadım!..

***

Daha üç gün önce, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Tayyip Beyin evine 500 metre mesafedeki içki büfesinin sahibi Metin Şahin, AKPli Keçiören Belediyesinin zabıta görevlileri tarafından öldüresiye dövülmedi mi?

Daha birkaç gün önce THYnin İstanbul-Gaziantep uçağında Business Class bölümünde, aralarında gazetecilerin de bulunduğu yolculara şarap içiyorlar diye küfür kıyamet müdahale etmeye çalışan yobaz zorlukla yatıştırılmadı mı?!..

Türkiyenin her yerinde, her gün, bunlara benzer binlerce vaka bilinçli bir şekilde organize ediliyor. Bu iktidarın, bu ülkenin başında olduğu her gün, binlercesi, on binlercesi daha yaşanacak. Bu güzelim ülke bu kafa tarafından yönetilmeye devam ederse bir gün (ki o kadar uzak değil) dinci faşizmin en koyusu uygulamaya girecek. İşte o zaman son tesis inşa edilecek ve adı şöyle olacak:

- Halka Açık Hapishane!..

Kendi gelecekleri, çocukları, yurtları için parmağını kıpırdatmayan toplumlar ne yazık ki layık oldukları biçimde yönetilirler!.. Pekiii, ya o toplumların öncüsü olması gereken aydınlar, siyasetçiler, onlar ne olur?..

- Parya!..

e-posta: [email protected]



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları