Adnan Dinçer

Amerika Hazırlığı

26 Mayıs 2014 Pazartesi

2016’ya ertelediğimiz hayallerimizin takımını kurmaya çalışan Fatih Terim ve bu amaçla oynayan futbolcularımız İrlanda ile Dublin’de iyi bir hazırlık maçı oynadı. Özellikle ikinci yarıda daha hareketli görünen Milli Takımımız zaman zaman hücuma çıkarken kaptırdığı toplarla dikkat çekti. İlk yarıda Selçuk’un sakatlanarak çıkması orta alan dengesini bozdu ama ilk etkili atağımız Gökhan Gönül’le gelen sağ kanat ortası hepimizin merak ettiği Ahmet İlhan’ın kafasından gol olunca sevindik
Rakibimiz uzun pası tercih eden ve İngiliz futbolunu benimseyen ekolü ile yediği gollere karşın oyunu bırakmadı. Ancak kaleci Onur zaman zaman İrlandalı izleyenleri dahi alkışlatan kurtarışlar yaptı.
Maça hızlı başlayan ve hazırlık mücadelesi ötesinde taktiksel bir kurgu ile oynayan takımımız atağa çıkarken rakibinden daha çok pas yapma özelliğimiz nedeniyle zaman zaman kaptırdığımız toplarda sıkıntı yaşadık. Hatta dikkatli oynalan defans dörtlüsü yediğimiz gol dışında rakibin iki penaltı kandırmacasına hakemin iyi yönetimi sayesinde sıkıntı yaşamadı. Yediğimiz gol tipik İngiliz futbolunun örneğiydi. Ömer’in topa müdahalesindeki dengesizlik ikinci yarıda oyuna giren Walters için avantaj oldu. Fakat son 15 dakikada beraberliği yakalamak isteyen İrlanda oyunu hızlandırsa da orta alandaki mücadelemiz daha çok ceza alanımızın önünü kalabalık tutmak anlayışıyla rakibe gol imkanı vermedi.
Yeni futbol kurgusunda defansın önünde sağlam ve kademeli savunma anlayışı, rakibe fırsat vermemek önem taşıyor. Terim’in öğrencileri de bu anlamda zaman zaman iyi işler yapsalar da zaman ihtiyaçları oldukları gerçek. Amerika’ya uçacak olan gençlerimiz bir ölçüde 2016’ya daha stratejik bir anlayışla hazırlandıklarına göre oynanan oyun ve alınan sonuç bizi mutlu etti diyebiliriz.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sınırlar! 23 Mart 2024
Kocaman ayıp! 12 Mart 2024
Olmadı! 4 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları