Arif Kızılyalın

Kılıçdaroğlu'nun artık sloganı: Beraber yürüdük biz bu yollarda

09 Temmuz 2017 Pazar

...Ve Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet’ yürüyüşünü dün fiilen noktaladı. Serin bir haziran sabahı Güven Park’ta başlayan onurlu başkaldırışın son etapları dün yüründü. Ben diyeyim 100 bin, siz deyin 200 bin kişi vardı Tuzla’yla Dragos arasındaki 20 küsur kilometrelik parkurda... Kemal Bey yine en öndeydi. Arkasında İstanbul, Ankara, Balıkesir, Antalya’dan gelen binlerce partili... Bir arkada on binler... Dünün ön plana çıkan isimleri, Galatasaray üyeleri ve taraftarlarıyla tutuklu gazetecilerin arkadaşlarıydı... Bir de minik destekçisi vardı, şirin bir kız çocuğunu gördü CHP Genel Başkanı... Yolda kucağına aldı, beraber yürüdüler. Kulağımıza geldiğine kadarıyla, “Biz senin geleceğin için yürüyoruz” demiş Kılıçdaroğlu... Az sayıda protestocu gözlerden kaçmadı. Rabia işaretleriyle tekbir getirdiler, küfür ettiler, korumalar engel oldu. Kemal Bey polislere rica etti, “Bırakın, kandırıldığını nasılsa bir gün anlayacak” diye geçiştirdi tatsızlığı. Dünkü parkurun bir özelliği de ‘mütedeyyin’ kesimin verdiği destekti. Tesettürlü genç kızlar, başörtülü teyzeler alkışlıyordu Kemal Kılıçdaroğlu’nu... İçlerinden biri, “Beraber yürüdük biz bu yollarda diyen Cumhurbaşkanı’nı hiçbirimiz görmedik. Yolun ortasında yürürken artık bizimle beraber yürüyen Kılıçdaroğlu’dur” diye bağırdı. CHP lideri gülümsedi, başıyla selamladı teyzeyi. Gerçekten de Gandhi’nin ‘Tuz yürüyüşündeki 390 kilometrelik rekoru’nu kırmak, asfalt yolda 400’lü kilometreleri devirmek ve Maltepe’deki miting alanına 3 kilometre kala son molayı vermek, Kılıçdaroğlu’nu toplumun içinde farklı bir noktaya taşıdı. Çünkü görmüştü ki CHP Genel Başkanı, bu yürüyüş Türkiye’yi kendine getirmişti, partiyi toparlamıştı. Artık parti içi kısır çekişmeler rafa kalkmış, Meclis koridorlarında zoraki selamlaşan vekiller kol kola girmiş, daha önemlisi kendisiyle yürüyen CHP paydaşları Ankara - İstanbul boyunca sıkmadık el, çalmadık kapı, laflamadık yurttaş bırakmamış, halka ‘dokunmuşlar’, CHP’nin ‘halk’ unsurunu uzun yıllar sonra hayata geçirmişlerdi. Ve bugün... Evet... Bugün Kemal Bey, Dragos’tan Maltepe’ye gelecek. Yine yürüyecek, zırhlı araca binmeyecek, helikopterle uçmayacak, daha önemlisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her mitingde sadece ‘söylediği’, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” bestesini realiteye döküp adım adım çıkacak ‘adalet’ merdiveninin en tepesine ve halka seslenecek, “Adalet için buradayız...” diye...

MALTEPE HAZIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı ve bir mitingle noktalayacağı “Adalet Yürüyüşü” için Maltepe Parkı’nda hazırlıklar gün boyu sürdü. 1 milyondan fazla katılımın olması beklenen mitingi alanında ses sistemi ve canlı yayın hazırlıkları sürerken dünyanın en büyük dilekçesi olacağı belirtilen dev bir dilekçe hazırlandı. Dilekçenin haksız yere hapiste yatan gazeteci ve akademisyenlerle ilgili olduğu belirtildi. Maltepe Parkı’nda bulunan miting alanında bugünkü miting için alana dev bir platform kuruldu. Yapılan konuşmaların geniş bir alandan duyulması için dev bir ses sistemi kuruldu.

Mitinge nasıl gidilir?

CHP’nin İstanbul’daki ilçe örgütleri üç bin araçla yurttaşları miting alanına taşıyacak. Yurttaşlar bulundukları ilçedeki CHP ilçe başkanlığıyla temasa geçebilir. Eminönü, Karaköy ve Beşiktaş’tan vapurla Kadıköy’e geçecek yurttaşlar Kadıköy-Tavşantepe metrosunu kullanarak miting alanına ulaşabilir. Marmaray’ı kullanarak Avrupa yakasından Anadolu’ya geçecek yurttaşların Ayrılıkçeşmesi durağından, metrobüsle Anadolu yakasına geçen yurttaşların ise Uzunçayır durağından Kadıköy- Tavşantepe metrosuna aktarma yapması gerekiyor. Metronun Maltepe durağından miting alanına yürüyerek ulaşılabiliyor.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları