Arif Kızılyalın

Biz kaç kişiyiz?..

10 Temmuz 2017 Pazartesi

Kimilerine göre 1 milyon, 2 milyon diyen var. Sahildeki lüks bir otelin üst katından bakarsak bu rakamın çok üstündeydi ‘adalet’ tutkunlarının sayısı. Dağları, ovaları aşıp gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kucaklamak için koşmuşlardı Maltepe’ye... Dolgu miting alanı sırf kent dışından gelenlerle bile dolardı. Bir kol Kartal tarafından yürüdü; Bağdat Caddesi, Kadıköy, Bostancı’dan aktı. İzdihamdan bunalanlar minibüs yolunu, ara sokakları hatta inşaatı devam eden Marmaray tren hattını güzergah eyledi.

Güvenlik nedeniyle miting alanına her giren arandı ama barikatların üzerinden atlayanlar, otopark girişini tercih edenler, CHP liderinin alana ulaştığı anda artık tek vücuttular. “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sesleriyle karşıladılar CHP lideri ve eşini... Diğer AKP mitinglerinde belki sucuk, ekmek köfte hatta ödenek vardı, ama CHP’nin soğuk suyu hepsinden kıymetliydi belli ki... 2 milyon içeride, 1 milyon sahil yolunda 3 milyonu bulmuştu ‘adaleti haykıranların’ sayısı... Meydanda haki renk kırmızı beyazdı. Katılımcılar Kılıçdaroğlu’nun ricasını kırmamış, sadece Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle gelmişlerdi meydana... 1-2 tane Fenerbahçe, Beşiktaş flaması vardı. Onun dışında meydan bayrak denizine dönmüştü. Kemal Bey’le yürüyen milletvekilleri, sakal traşı bile olmadan meydana gelmişti. Deniz Baykal, Mehmet Sevigen, İsmail Ünal gibi isimler de yalnız bırakmamıştı Genel Başkanı...

İl Başkanı Cemal Canpolat, “Parti örgütümüz ve üyelerimiz 400- 450 bin kişi ama asıl kalabalık halk. Yurttaşlarımız artık kimin doğru söylediğini anladı. Kendi ceplerinden para harcayıp metroyla, vapurla buralara geldiler. Bu meydanın artık adı adalet meydanıdır, umut meydanıdır” diyordu. İstanbul’un sıcak havası, kimi zaman katılımcılara zor anlar yaşattı. Mitingin sonlarında fenalaşan bir yurttaş için Kemal Bey konuşmasını kesip, “Lütfen ambulans” anonsu yaptı. Mitingin ilginç bir görüntüsü de denizde oluştu. İrili ufaklı yüzlerce tekne, miting alanının bulunduğu sahili ablukaya almıştı. Sürekli “Kılıçdaroğlu...” diye tezahürat yaptılar. CHP Genel Başkanı bir ara, “Denizden gelen yurttaşlarımıza da teşekkür ediyorum” demekten de geri kalmadı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları