FAZIL SAY’A ECHO ÖDÜLÜ

02 Ağustos 2017 Çarşamba

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Mozart’ın Tüm Piyano Sonatları albümüyle, ECHO ödüllerinin “17. ve 18. yüzyıl Eserleri ve Öncesi” kategorisine değer bulundu. Şu anda ECHO ödüllerini kazananlar bütün Avrupa basınındaki sanat sayfalarında yer almakta. Bu ödül her yıl Deutsche Phono-Akademie tarafından dağıtılıyor. Deutsche Phono-Akademie ise kayıt şirketlerinin bir derneği. Ödülün adayları, albümün önceki yıl yaptığı satışlarla saptanıyor. Fazıl, bu yılki ödüle “Mozart Complete Piano Sonatas” adlı 6 CD’den oluşan paketle değer bulunmuş. Salzburg Mozarteum konser salonunda gerçekleştirdiği kayıt, Warner Music etiketiyle dünyaya dağıtılmış, Türkiye’de ise Ada Müzik tarafından satışa sunulmuştu.
Fazıl’ın adı yalnız yorumcular kulvarında değil, aynı zamanda besteci olarak da bir başka kulvarda anılıyor: “En iyi yorumcu ödülü” alan trompetçi Gábor Boldoczki, o albümünde Fazıl’ın trompet konçertosunu çalmış.
Bu yıl 22 dalda 54 sanatçıya sunulan ECHO KLASSIK ödüllerinin arasında, Joyce Di- Donato (şan), Matthias Goerne (şan), Daniel Hope (keman), Daniil Trifonov (piyanist), Kent Nagano (şef), Maurizio Pollini (piyanist), Christian Tetzlaff (keman), Thomas Fritzsch (çello), Sebastian Knauer (piyayno), Ksenija Sidorova (keman) gibi isimler var.
Fazıl, bugüne kadar üç kez daha ECHO Ödülü’nün sahibi olmuştu: 2012’de “İstanbul Senfonisi” ile bestecilik dalında; 2008’de kemancı Patricia Kopatchinskaja ile çaldığı “Beethoven Ravel Bartok Say” albümüyle, en iyi oda müziği dalında; 2001 yılında ise Stravinski’nin ‘Bahar Ayini’ kaydı ile en iyi yorumcu olarak bu ödüle değer bulunmuştu. ECHO Klassik 2017 ödül töreni 29 Ekim 2017 tarihinde Hamburg’un ünlü konser salonu Elbphilharmonie’de gerçekleşecek ve Alman TV kanalı ZDF’den canlı yayımlanacak.
Şu günlerde, uluslararası platformda, bir Türk müzikçinin “en çok satanlar” listesinde başı çekmesi ve saygın bir ödüle değer bulunması kendi adımıza kıvanç verici.
15 Temmuz’da Bodrum Müzik Festivali kapsamında, Turgutreis D-Marin Turkcell sahnesinde Fazıl, Beethoven’in 5. Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.
80. yılını kutlayan Rusya Devlet Akademik Senfoni Orkestrası “Evgeny Svetlanov” da Valery Platonov yönetiminde ona eşlik edecek ve konserde Brahms’ın 2. Senfonisi’ni de çalacak.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Eski bayramlar 10 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları