AKP komutası

26 Ağustos 2017 Cumartesi

Darbe gecesi namaz kılıp darbecilere tam teslim olan, Genelkurmay Başkanlığı’nı sürdürecek.
Casusluk cemaatinin TSK’de örgütlenmeyi doruğa çıkardığı dönemde Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı yapan, Kara Kuvvetleri Komutanı olacak.
Darbeyi önlemeye kalkan komutan ise cezalandırılmışçasına hafife alınacak…
Son atamalar, AKP Genel Başkanı’nın ordusunun nasıl yapılandırıldığının somut göstergesidir.

Silahlanma mı?
Sultanbeyli Belediyesi’nin duyuru panolarında bir ayı aşkın süredir sergilenen afişi okurumuz Hakan Kuntay göndermiş. Soruyor:
Asker uğurlamaları sırasında magandaların silah atmaması için iyi niyetli bir çalışma olarak görünüyor. Fakat insan düşünmeden edemiyor. Bu afiş aynı zamanda Sultanbeyli’de yaşayanların önemli bir kesiminin silahlı olduğunu itiraf etmiyor mu? Daha derin düşünürsek, gelecekteki iç savaşa hazırlık olduğunun bir işareti sayabilir miyiz?

Zırvalara okur yanıtı
Gazetemiz Cumhuriyet’in onurlu tarihsel çizgisini “yasakçı, tek tipçi, dar kalıpçı” gibi zırvalarla küçümsemeye kalkanlara ilişkin yazımıza okurlarımızdan çok olumlu yansımalar geldi. İşte onlardan birisi:
Biz 1980 darbesinde Mamak askeri mahkemelerinde yargılanırken tek sahip çıkan, savunmamızı haber yapan gazete Cumhuriyet gazetesidir. 2010 referandumunda yargı AKP iktidarının eli ile Fethullah cemaatine teslim edilirken ‘Yetmez ama evet’ diyerek stratejik hata yapan sözde ilerici (!) entelektüel geçinenlerin, ülkemizin bu duruma gelmesinde büyük sorumluluğu vardır. Somut tarihsel koşulların getirdiği Cumhuriyet’in tarihsel çizgisini bu tür kalemlerin sorgulamaya hakları yoktur. Bazı kalemler köşe yazıları ile bu stratejik hatayı gizlemeye çalışıyorlar. Bunların kamuoyu önünde açıkça özeleştiri yapmadıkları sürece affedilir yanları yoktur. Ahmet Fuat Özkan (TÖB-DER Merkez Yönetim Kurulu Davası’ndan 8 yıl hüküm giydi.)

Meydanda
Diyarbakır Yenişehir ilçesinde Atatürk heykeline saldıran “akli dengesi olmayan” kişi sorgulanmış. Heykelin bulunduğu meydana “Şeyh Sait Meydanı” adını vererek Atatürk’e asıl saldırıyı gerçekleştirmiş olan belediye ile onu denetleyen merkezi idare yöneticilerinin dengesini sorgulayan var mı?
Yok. Olmaz. Öyle birini bulamazsınız.

Kimlik
Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Beni tutuklarsanız muhalefet güçlenir” değerlendirmesi yerinde değildir.
Cumhuriyeti kuran partinin genel başkanını tutuklamaya kalkıp ikide bir, olur olmaz “Sen kimsin” diye soran racon sahibine tek bir karşılık verilir:
Sen kimsin?”  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları