Yerel Seçimde Bütünleşmeye Çağrı...

05 Eylül 2008 Cuma

Yerel seçimler yaklaşıyor! AKP bir kez daha üstün çıkacak mı?

Kendi gücüyle mi, yoksa karşı partilerin akılsız davranışlarından mı?

Kaç kez yazdık, uyardık, anımsattık. CHP, DSP, SHP gibi solda yer alan ya da öyle görünen, hiç değilse Atatürk Cumhuriyetinin ilkelerini savunan partilere seslendik: Aklınızı başınıza toplayın, kısır çekişmelerden, bencil tutumlardan vazgeçin, Anayasa Mahkemesinin irticanın odağı saydığı AKP iktidarından ülkemizi, halkımızı kurtarmanın yolunun bir Cumhuriyet cephesinde buluşmak olduğunu artık anlayın...

***

Şu Ankara Belediye Başkanı Gökçek Bey, dört kez belediye başkanlığını kazandıysa, şimdi yeni seçimle görevini korumaya çalışıyorsa, suç kimin? Ayrı ayrı adaylar göstererek oylarını parçalayan CHP, DSP, SHP adlı partilerin, daha doğrusu başta Baykal Bey olmak üzere bu partilerin önde gelenlerinin değil mi?

Tayyip Bey İstanbul Belediye Başkanlığını yüzde yirmi beş oyla kazanmıştı. CHP, DSP, SHP, DYP, ANAP ayrı adaylarla oyları parçalayınca İstanbul Anakent Belediye Başkanlığını AKPye kendi elleriyle sunmuşlardı. Haydi bir kez böyle oldu, yanıldılar, aldandılar ama daha sonraki yerel seçimlerde de aynı yanlışı, aynı körlüğü, aynı aptallığı yapmadılar mı? Hiç ders almak yok mu kendilerini solya da Atatürkçü sayan partilerimizde?

***

AKP büyük bir hızla yerel seçimlerde yeni bir zafer kazanmanın çabasında!.. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir vb. büyük kentleri, Ege, Akdeniz bölgelerindeki kendisine oy vermeyen illeri, ilçeleri, beldeleri elde etmek uğraşında...

Türkiyenin elini kolunu bağlayarak tam egemen olmak yolunda!.. Bunu CHP görmüyor mu, Baykal Bey başta olmak üzere CHPliler görmemekte hâlâ direnecekler mi?

Bu konuda kaç yazı yazdığımı okurlarım anımsayacaklardır. SHP ile DSP liderleri sonunda bir noktada anlaşmak, birleşmek, oyları dağıtmamak, belli bir adayda, adaylarda buluşmak gereğini artık anlamış görünüyorlar. CHPnin de bencil tutumdan vazgeçtiğine inanmak istiyorum. Akıl, zekâ, sağduyu, bunca bozgundan sonra etkin olmamalı mı?

Ege, Akdeniz kıyılarındaki ilçelerle, beldelerin çoğu CHPde şimdilik! Ama AKP başta İzmir olmak üzere Örenleri, Akyakaları, Bodrumları, Gökçekleri, Köyceğizleri, Fethiyeleri, Burhaniyeleri vb. vb. ele geçirmek için yıllardır açık bir savaşım içinde...

Uyanın beylerdemişti Mustafa Ekmekçi! Uyanın artık, altı yıldır ülkeyi, halkı gerilik, çirkinlik, rüşvetçilik, açıkgözlülük, sıkılmazlık dalgalarına kaptıran bir iktidara son vermenin tek çaresinin akıl yolunda buluşmak olduğunu anlamak niye o kadar zor?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları