Cüneyt Arcayürek

İşbirliği…

12 Haziran 2014 Perşembe

Sözüm ona ülkeye barış getiriyor.
Kaldırın yere düşen Türk bayrağını, altından çıkacak gerçek şu:
Şehitler gelmiyor analar ağlamıyor sloganı ile halk, yıllardır uyutuldu...
Oysa barış sloganı, gizli ajandası gereği “birinin” amaçlarına hizmet ediyor.
Pek çok eleştirisel yönleri olabilir ama Bahçeli, son grup toplantısında, barışın gerçek amacını, AKP-PKK arasındaki ilişkinin gerçek anlamını; “Al Güneydoğu’yu, ver Çankaya’yı / al özerkliği, ver başkanlığı” diye özetledi.
RTE’nin barış uydurmasının içeriğindeki temel politikasını bilmezlikten gelen gafillere bu gerçeği anımsatıverdi.
Bu özetin içerdiği gerçeğin kanıtı, tabii RTE kuyruğunda koşanların bilmezden geldiği ve geleceği, AKP’nin ikinci genel merkezi konumunda olan, barış adına çözüm süreci başlatılırken zaten Öcalan, şu tehdit kokan, ne çare, RTE’nin geleceği için aradığı desteği veren söylemle…
…“AKP ile sözüm ona göstermelik ve aslında PKK amaçlarının gerçekleşmesini sağlayacak isteklerini yerine getirmek için kullanacaklarını” ve bunun karşılığında da başkanlık diye ölüp ölüp dirilen RTE’yi “başkanlık rüyasını yaşama geçirmesi için destekleyeceklerini” açıkladı idi.

***

O gün bugündür aman çözüm süreci, bana yönelik Kürt oyları zarar görmesin diye askere PKK azınlığı karşısında suspus olmasını, burnunu kışlalardan çıkarmamasını emretti ve…
…bugünkü Genelkurmay Başkanı ve komuta karargâhı, demokrasilerde asker sivilin emrindedir kuralına öylesine sıkı sıkıya bağlılık gösterdiler ki.. nihayet bir veledi zina, aynı sınıftan ağabeylerinin kışkırtmasıyla garnizona girdi. Pencereden izleyen askerlerin gözü önünde bayrağı direğinden indirdi.
General Özel ve arkadaşları, RTE’nin asker vesayetine son verdim tafrasını ve asker olarak demokrasiye bağlılığı kanıtlamak için Ankara’da RTE’nin “peşinde sürüklenir, saltanat sürerken” daha çok bayrak da indirilir, bakarsınız bir gün, kışlaları PKK pekâlâ basabilir.

***

RTE’nin bayrak olayından sonra sergilediği sert tutum ise gelip geçici, PKK’ye, İmralı’ya hizmete devam edilmeyeceğini açıklamayan lafı güzaftan ibaret.
Önceki gece Kanal D’de Güneydoğu’daki PKK azgınlığını gösteren sahneleri izlediniz mi?
RTE, bayrak olayından sonra yolları kesen, bölgeyi haraca bağlayan, sanki bir başka devletin sınırları içindeymiş gibi araçları durdurup kimlik soranlara karşı askeri harekete geçirdi. Yollar PKK’nin elinden geri alındı.
Eşkıya,
askeri görünce kaçtı. Asker bir süre sonra kışlasına dönünce eşkıya yeniden aynı yollara döndü.
Bayrağın indirilmesine yurt çapında birden ortaya çıkan sert tepkiye karşı Kürt siyasetinin elebaşları da zoraki bir açıklama yaptılar. Bayrağın indirilmesini tasvip etmediklerini söylediler.
Fakat TV’de gördük…
HDP grubunu
Diyarbakır’da toplayanların otobüsünü PKK karşıladı.
Eşkıya ile siyasetçi kucaklaştı. PKK ile birlikteki Kürt siyasetçileri bölge sınırında Öcalan posterleri, PKK bayrakları ve PKK’lilerin eşliğinde yollarına devam ettiler.
Devletin, kendini devlet yerine koyan RTE’nin bu manzaralar karşısında kılı kıpırdamadı.
Eşkıyanın şımarıklığına RTE’nin askersel müdahalesi gelip geçici, halkı uyutma polikasının eseri…

***

Askere de yurt çapında patlayan hiddeti yatıştıracak gelip geçici önlemler alması emrini verdi.
Ne çare asker RTE’nin ağzına bakıyor. Acaba Bahçeli’nin AKP ve RTE bağımlıları dışında kalan kesimlerde onay alan şu sözlerine kulak verecek mi Genelkurmay Başkanı ve 2’nci Hava Üssü Karargâhı komutanları?
“Diyarbakır’da görev yapan 2’nci Hava Kuvveti Komutanı’yla Genelkurmay Başkanı istifa edecek kadar erdemli ve onurlu olmayı deneyecekler midir?”

***

Nerede o eski komutanlar? Başbakan’la ters düşen ve o saat istifasını veren Genelkurmay Başkanları?.. TSK’nin ABD ile K.Irak’a girmesini sağlamak isteyen Başbakan Özal’ı, “Siz Şam’ın sınırımızdan kaç km. uzak olduğunu bilmiyorsunuz galiba” diye tersleyebilen komutanlar.. nerede?

***

Nerede mi? İşte:
RTE ile ilişkilerini şiir gibi diye tanımlayan; ne yazık ki Irak’ta görevli askerlerimizin başına çuval geçirilmesini sineye çekip susan Hilmi Özkök ile başlayan süreç, bugün daha derinlemesine sürüp gidiyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları