Ülkenin fotokopisi gibi

02 Ekim 2017 Pazartesi

Bir ülkeyi anlamak için ‘oraya buraya’ bakın derler ya.. O kadar dertlenmenize gerek yoktur aslında…
‘Spor medyasına’ bakın ‘şakkadan’ anlarsınız…
Ülkenin fotokopisi gibidir mübarek…
Amaç, ülkenin siyasetçilerini tanımak ise, kulüp yöneticilerinin maçlardan sonra yaptıkları açıklamalara bakın anlarsınız! “Yalan dolan, üste çıkma, suçlu bendense suçsuzdur, her şekilde biz haklıyız” hacıyatmazlarını görürsünüz…
Ama ülkenin gerçek insanını tanımak istiyorsanız tribünlere bakacaksınız!
Gerçek güzellikleri orada bulursunuz.
Bu maçta Trabzon seyircisi Beşiktaş taraftarından önce “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını kaptı.
Her iki takım için de “zor” ve erken gelen “olmazsa olmaz” bir maçtı. 3-0’dan 4-3 kaybetmiş Trabzon, maça önde pres yaparak başladı. Hocalarının kaderi de bu maça bağlıydı. Beşiktaş’a top yaptırmamaya çalışan Trabzon Talisca’nın golünü engelleyemedi. Beraberlik Olcay’la geldi. Attığı gole sevinmeyen Olcay’ı Beşiktaş taraftarı alkış yağmuruna tuttu.
F.Bahçe maçındaki kırmızı kartlar sahaya Tolgay ve Lens’i ilk onbirde sürmüştü. Negredo ise yorgun Cenk’in yerine onbirdeydi. Necip için bir şey yazmayacağım. Yorum sizin!
Ancak Beşiktaş Leipzig ve F.Bahçe maçının “eforundan” kurtulamamıştı. Kırmızı kart şanslısı Lens sanki sahada yoktu. Oğuzhan’ın yerine oynayan Tolgay etkili olmayınca yük Medel’e bindi. O da karta yakın oynayınca hoca dışarı aldı. Lens’i yazdık ya, “Orhan abicim daha yeni ısınıyorum” der gibi güzel gol attı. Negredo’nun yerine Cenk vardı sahada. Son 20’de ise artık taktiklerin yerine “hata kim yaparsa” dakikaları vardı ve o hata Beşiktaş’tan geldi. Durum 2-2 oldu. Futbolun kaderi buydu, Lens bencillik yapmayıp pas verse durum 3-1 olacaktı, beraberlik geldi. 89’da Şenol Güneş, Pektemek ile takımı 4-1-4’e döndürdü. Ama zaman yoktu. Talisca’nın ilk yarı yaptığı hareket kırmızı, Pepe’nin elle kestiği pozisyon da sarıydı bence. Nasıl olursa olsun galibiyet olsun diyemeyenlerdenim ben.
Ola ki, eğer bir gün dersem, beni seçmeyin;
ahlak, erdem ve dürüstlüğü seçin…
Makyavel gibi ahlaksız olmayın..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Hayalgücüspor 8 Ağustos 2018
‘Satarım Sattırmam’ 24 Temmuz 2018
VAR ya da HAM 19 Temmuz 2018

Günün Köşe Yazıları