Arif Kızılyalın

Beylikdüzü’nde ‘sporun’ ayrıcalığı var

21 Ekim 2017 Cumartesi

Beylikdüzü İstanbul’un yeni ilçelerinden biri; yeni derken aslında yerleşim olarak Tanzimat dönemine, kadar giden, o günlere damgasını vuran kimliği var.

Örneğin marina ve su sporları merkezinin hemen üstündeki Reşit Paşa Çiftliği, son dönem Osmanlı padişahları 2. Mahmut ve Abdülmecid’in avcılık sporu için geldikleri bir alan...

Ve Şimdi, İstanbul’un 39 ilçesinden en hızlı büyüyen en hızlı gelişeni olarak ön plana çıkan Beylikdüzü sporda da ses getirmeye başladı.

Elbette Beylikdüzü’nün bu spora merakının bazı nedenleri var. İlki, ilçe genelindeki genç nüfus. Diğer ve önemli etken ise Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Ekrem İmamoğlu.

Spor dünyasını biraz bilenler için Ekrem İmamoğlu ismi yabancı değil. 2000’li yılların başında Trabzonspor, lige, kupaya ve Avrupa’ya damgasını vururken İmamoğlu, Bordo Mavili kulübün Asbaşkanlığını yaptı. Şu an Abdülkadir ve Yusuf gibi yetenekleri Türk sporuna kazandıran Trabzonspor alt yapısında dönemin başkanı Özkan Sümer’le beraber büyük emeği var.

Dünün kulüp yöneticisi Ekrem İmamoğlu, şimdi spor bilgi birikimini Beylikdüzü Belediye Başkanı kimliği ile ilçesine aktarıyor.

Gürpınar Aşık Veysel Lisesi Havuzu ile Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde her yaştan yurttaşa spor hizmeti veriliyor.

Özellikle Zübeyde Hanım Yaşam Merkezi’ndeki spor alanlarında üyeler, kendilerine ayrılan 2 saatte, uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor yapıyorlar.

Yine Kavaklı Kapalı Yüzme Havuzu hem bölgedeki amatör kulüplerin, hem de program dahilindeki yurttaşların can simidi. Özellikle yaz ve kış yüzme okullarıyla, Beylikdüzü Belediyesi sınırları içinde yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak gibi duruyor yakın bir gelecekte.

Basketbolun kalesi!

Yüzmede önemli yatırımlara imza atan Beylikdüzü Belediyesi’nin spordaki asıl hamlesi ise Aydın Örs Spor ve Eğitim Merkezi. Geçen hafta görkemli bir törenle hizmete giren spor salonu, sadece bir antrenman alanı değil, aynı zamanda Milli Eğitim ile Spor Bakanlıkları’nın ‘yerel yönetim’ bazında buluştukları bir kesişme noktası. Sporla alakası olan herkes, bu iki bakanlığın orta noktayı bulamadığı için nice yetişme çağındaki çocuğun spora erken yaşta veda ettiğini bilir. İşte Beylikdüzü Belediyesi, bu krizi Aydın Örs Salonu ile aşmış durumda. Çünkü salonun hemen yanında ilçening özbebeği okullardan Yaşar Acar Fen Lisesi ve Abidin Fatinoğlu Meslek Lisesi var. Bu iki okulun, basketbola meraklı ve ‘sporcu olacağım’ diyen öğrencileri, okul biter bitmez kendilerini Aydın Örs Basketbol Salonu’na atacaklar, okul-evantrenman arasındaki zaman kaybını önleyecekler.

Elbette salonun nimetleri bununla da sınırlı değil. Çünkü bu tesisin alt katında 110 kişi kapasiteli kız-erkek öğrenci yurdu, etüt salonları, spor salonları, sağlık merkezleri var. Okulundaki başarılı bir öğrenci - eğer basketbolcu olmak istiyorsa - bu salon ve yurttan yararlanacak.

Görüldüğü gibi müthiş bir proje. Bu salonun adının verildiği Türk basketbolunun duayeni Aydın Örs’ü bile heyecanlandıran salon, belki yarın öbgürgğün değil ama birkaç yıla kadar ‘eğitimli’ şampiyon sporcular çıkartacak gibi duruyor. Öyle ki Aydın Örs salonla ilgili olarak, “Müthiş bir proje. Benim adımın verilmesinden ziyade eğitimle sporun aynı çizgide yürümesi ülke adına sevindirici. Beylikdüzülü gençler çok şanslı” dedi.

Ve futbol

Elbette Beylikdüzü’nün spor yatırımlarında futbol da var. Bu tesisin adı ise Hasan Doğan Stadı. Kavaklı’da bulunan bu tesisi olduğu gibi yenileyen Ekrem İmamoğlu, minimal ölçekte bir komple stat yapabilmek için olanakları seferber etmiş. Tribünüyle, soyunma odalarıyla, bağlantı yollarıyla Beylikdüzülü gençlerin cazibe merkezi olacak. Stadın zemini için de büyük çaba harcayan İmamoğlu, bu konuda Spor Bakanlığı ve TFF’den destek görememekten ise şikayetçi. “Adı eski TFF Başkanımız rahmetli Hasan Doğan’ın adının verildiği bu tesisin en azından saha bölümünün federasyon tarafından yapılmasını isterdik ama olmadı, canları sağ olsun biz yaparız” diyen İmamoğlu, toplam 7.5 kilometreyi bulacak Yaşam Vadesi Projesi’nin etrafında daha sayısız spor tesisi yapılacağının sözünü de şimdiden verdi.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları