Arif Kızılyalın

Hayat devam ediyor!..

23 Ekim 2017 Pazartesi

Ne şiş yandı ne kebap” diye bir deyim vardır. Galiba Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin 0-0’lık sonucu için biçilmiş kaftan... Çünkü kimse üzülmedi, sevinen de yok; hayat devam ediyor...
Eğer G.Saray kazansa muhtemelen lig bitecekti, F.Bahçe kazansa ortalık karışacaktı, beraberlik Beşiktaş dahil herkese yaradı...
Bu sonuçta hem F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman hem de G.Saray’ın hocası Igor Tudor’un katkısı büyük. Biri 8 maçın tamamında uyguladığı ve 22 gollük bir performansa dönüşen korkusuz taktiğinden vazgeçip 3-5-2 denen ucube sisteme döndü. Diğeri ünlü satranç ustası Seirawan’ın ‘Kazandıran felsefe’ kitabındaki ‘önce kontrol’ taktiğini uyguladı. Kartlardaki tercihleriyle de Cüneyt Çakır, iki hocanın ekmeğine yağ sürünce maç başladığı gibi bitti.
Gerçi F.Bahçe derbiye daha iyi hazırlanmıştı. Çünkü G.Saray’ın en etkili bölgesi orta alanı çok iyi kontrol ettiler. Valbuena bile savunma yaptı. Ndiaye, Fernando ve Tolga’dan kurulu bu bölge baskıyı yiyince oyunu hızlandıramadı. Üstüne üstlük Janssen de prese 70. metreden başlayınca Maicon geriden oyun kuramadı ve sezon başından beri ilk kez degajlarla topu oyuna soktular.
Yine de Mariano’nun kenardan taşıdığı toplar ve Gomis’in meşin yuvarlakla ceza alanındaki buluşmaları G.Saray’a pozisyon hazırladı ancak Kameni, F.Bahçe kalesindeki en iyi performanslarından birini sergiledi; Tolga’nın uzak mesafaden yaptığı kafa vuruşundaki kurtarışıyla da geceye ismini yazdırdı Neustadter’le beraber. Kilitlenen oyuna ‘çilingir’ olabilecek Belhanda’nın sinirine yenilip rakiple didişmesi de unutulmamalı. Yukarıdaki tüm senaryolar, Janssen’in ilk yarıdaki şutuyla değişebilirdi; onda da top çerçeveyi şaştı!
Gelelim Cüneyt Çakır’a; iyi niyetinden şüphe yok ama belli ki maç öncesi yöneticilerin sergilediği teatral oyun, onun aklını karıştırmış. Kartlarda dengesizdi. G.Saray’a kolayca çıkardığı sarı kartları Ozan’a gösteremedi; kırmızıya daha yakın pozisyonda Denayer’i ihtarla oyunda tuttu. Janssen’in ağlara giden vuruşuna uzak kaldı. Tartışmalı penaltı pozisyonları ise griydi. Serdar Aziz’in eline çarpan topta kol kapalıydı, keza Neto’nunkinde de... Tribünleri çıldırtan pozisyonda Hasan Ali’nin yere düşerken topla teması penaltıydı; Çakır görememiş olmalı ki ‘devam’ dedi.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları