Büyük takım refleksi

30 Ekim 2017 Pazartesi

Trabzonspor, sezon başından beri bu şekilde savunma yapabilseydi ligin zirvesinde olurdu. Kazanma arzusu üst düzeydeydi. Buna çoşkuyu da ekleyince beklenenin aksine etkili bir futbol ortaya koydu.
Baskıyı en ilerde başlattı. Galatasaray'ın oyun kurmasına izin vermedi. Sarı Kırmızılılar'ın ayağa pas yaparak oyunun kontrolünü eline alma taktiği tutmadı. Riskli bölgede çok kaybettiler. Hücumda da organize olamadılar. Bordo Mavililer'in tatlı sert futbolu onları yıldırdı. Tabi bütün oyuncular takım savunmasına katılınca, savunma blokunun işi de kolaylaştı. Önceki maçlarda olduğu gibi sırtlarına yük binmeyince hata yapmadılar.

Olcay'a oranla Feguli daha etkiliydi. İki takımın 10 kişi kalmasından Karadeniz ekibi karlı çıktı.
Karadeniz ekibi ikinci yarıya da iyi başladı...

Bazen teknik adamların yaptığı değişiklikten daha etkilidir ilahi değişiklikler. N'Doye taraftar baskısıyla kulübeye mahkumdu. Burak ve Rodellega'nın yokluğunda mecburen oynadı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda golünü attı.

Golden sonra Tudor, iki hamle yaptı. Ancak bu değişikliklerde İstanbul ekibinde bir değişiklik yaratmadı.

Trabzonspor, özellikle Yusuf'la sağ taraftan çok etkili ataklar geliştirdi. Farkı ikiye çıkardı. Rodrigez'in muhteşem golü maça biraz heyecan getirdi. Ancak N'Diya'nın oyun dışı kalması bu heyecanı söndürdü. Trabzonspor, çok zor bir virajı savrulmadan almasını bildi...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Trabzonspor vurgun yedi 22 Haziran 2020

Günün Köşe Yazıları