Gülengül Altınsay

Zaman hırsızları

18 Kasım 2017 Cumartesi

İlginç bir kadro vardı sahada. Oğuzhan, Babel ve Cenk yedek soyunmuşlardı. Pepe ise kadroda bile yoktu.
Anlaşılan bazı oyuncular dinlendiriliyordu salı akşamı oynanacak olan Porto maçı için. Şenol Güneş buna karşın Medel’i, Lens’i ve Negredo’yu ilk on bire almıştı. Yani takımın her hattıyla oynanmıştı birer oyuncuyla da olsa.
İyi başladı oyun. Daha çok da Siyah - Beyazlıların hâkimiyetindeydi maç. Ta ki 10. dakikaya kadar. Negredo zekâsını kullanıp önce boşa kaçtı sonra gollük pasını verdi. Ama Talisca ceza alanında alaşağı edilince kazanılan penaltıyı Quaresma kullanamadı. Zaten son vuruşlarda iyi olmayan Quaresma’ya penaltı attırmak yanlıştı. Bunun sinyalleri daha önceki maçlarda kullandığı penaltılarda da fazlasıyla vardı çünkü. Bu arada penaltıyı yapan Kadir Keleş’in hakkı(!) sarı değil kırmızı olmalıydı. Daha sonra ceza alanı köşesinden kazanılan frikik atışını da Talisca değil de Q7’nin kullanması akıllarda soru işaretleri bıraktı.
Maçın daha 10. dakikasında kullanılamayan bu penaltı Beşiktaş’ı bozdu bir süre. Akhisar’ı kendi kalesi önünde karşılamaya başladı fakat kısa sürdü bu. Yine oyun dengelendi hatta ev sahibi lehine değişti. Değişti ama Talisca top Beşiktaş’tayken orta alanın içine çekilip pas oyununa katılmayınca Beşiktaş oyun kurmakta zorlandı. Ne zaman Negredo üzerinden hızlı hareket etti Beşiktaş pozisyon da buldu.
Akhisar olumlu top oynayan bir takım olarak biliniyor. Ama Vodafone Park’ta zaman geçirmeye çalışmaları garip oldu. Daha garibi ise hakemin de bunu normal karşılamasıydı. Durumu kavrayan Akhisarlı oyuncular her harekette kendilerini yere attılar top kullanmakta nazlandılar ve vakitten çaldılar. Durumda sinirlenen Beşiktaşlılar da kart gördüler.
İkinci yarı Güneş, Lens’i çıkardı Cenk’i aldı çift santrforla 4-4-2’ ye geçti. Yaklaşık son yarım saat için de Negredo’yu alıp Babel’i koydu oyuna yeniden eski düzenine döndü. Son haftaların Tolgay’la birlikte en forma oyuncusu Babel’in girişi bakalım fark yaratabilecek miydi? Artık Kartal’ın tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenmekten başka çaresi yoktu. 75’te Oğuzhan’ın girişi belki kilidi çözebilirdi. Bu arada sahadaki gerginlik Akhisar’ın on kişi kalmasına kadar gitti. Beşiktaş’ın kalan dakikaları sakin geçirmesi gerekiyordu. Ama şuursuzca saldırdı sadece. Ve kendi sahasında iki puan daha kaybetti.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Suç getirende? 17 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları