Gülengül Altınsay

Şerefiyle hakkıyla

22 Kasım 2017 Çarşamba

Hakem dörtlüsü sahaya çıktığında tesadüf bu ya tribünler “oley” çekmekle meşguldü. Sanırım orta hakemdi; bunu kendilerine sanıp karşılığını alkışlayarak verdi bizimkilere. Beni de güldürdü. Demek ki bu kadar iyi niyetli hakemler de var.
Beşiktaş 10 puanla grup lideri olduğu için ister istemez durumu koruma psikolojisinde başladı maça. Bu yüzden durgun ve yavaştı. Yine de rakip alanda daha çok oynayan bizdik. Ne var ki ceza sahasına yaklaştığımızda hep top kaybettik. Doğrusu bu dakikalarda Oğuzhan’ı aradı gözler. Ama Tolgay-Oğuzhan tercihinde Tolgay demişti Güneş. Hem Oğuzhan hem de Tolgay’lı bir diziliş düşünmemişti bu kez son Monaco maçında yaptığının tersine. Talisca’dan da vazgeçemiyordu. Haklı olduğu skoru dengeleyen golü attığında da anlaşıldı zaten. Fakat hem Quaresma hem de Talisca olunca ileride pres de olmuyor, akıcı futbol da. Takım 4-6 şeklinde bölünüyor. İlerideki 4 kişi bekleyince oyun kurmak zorlaşıyor. Ayağına top alan her Beşiktaşlı 2-3 Portoluyla karşılaştı bu yüzden. Yine de baskılı olduğumuz bir anda Porto’nun golü bir duran top organizasyonuyla geldi. İyi çalışılmış bir goldü. Biz de Cenk’in olağanüstü cesaretiyle, aklıyla yoktan var ettiği pozisyonda şut çekeceğine daha boş pozisyondaki Talisca’ya attırdığı golle karşılık verdik ve soyunma odasına 1-1’lik skorla girdik.
Beraberlik golünün ardından durarak oynamak yerine orta alanı kalabalıklaştırırız ve daha etkili oluruz diye umdum doğrusu. Çünkü korkarak, durarak, oynamadan bir şey kazanılmıyor. Fakat değişiklik savunmada Tosic yerine Medel’in girmesiyle oldu ikinci yarıda. Böylece savunma ileri çıktı pas oyununa katıldı ve çok iyi baskı kurduk özellikle 2. yarının ilk 30 dakikasında. Bu baskıdan bir gol çıkmalıydı. Şutlar çektik hatta biri de direkten döndü ama 2. golü bulamadık. Son dakikalara girerken biz de beraberliğe razıydık ama her an o bir puandan da olabilirdik. Bu yüzden biz de tribünde gerildik de gerildik. Ve sonunda aldığımız bir puanla gruptan lider çıkmayı başardık. Demeden edemeyeceğim; sadece futbolu düşünen hakemlerle maç izlemek ne kadar da zevkli…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları