Hikmet Çetinkaya

Şeriatçı yöneticiler...

24 Şubat 2018 Cumartesi

Tarihe not düşmek için- 28

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yıllarca görev yapmış bir üst düzey yöneticiyle konuşuyordum. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugünlere nasıl geldiğini anlattıktan sonra aynen şöyle dedi:
Milli Eğitim Bakanlığı’nda Fethullah Gülen Hoca, bakandan daha etkilidir. Bakanlıkta Fethullah Gülen’in dediği olur...
Bir öğretmen lisesinde müdürlük yapan ve siyasal tercihini “Ben DYP’liyim” diyerek vurgulayan yönetici ise şöyle diyordu:
Milli Eğitim Müdürü Fethullah Hoca’nın cemaatinden. Bu yüzden ben okulda hiçbir tarikatçı öğretmen hakkında soruşturma açtıramam...
Türkiye’de gerçekten neler oluyordu?
Hükümetin DYP kanadı tarikatların Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki örgütlenmelerini nedense çok geç anladı. RP’nin yerel seçimlerde başarılı olması, DYP içindeki kimi bakan ve milletvekillerini uyandırdı. Bir süre önce DYP Manisa Milletvekili Ümit Canuyar partisinin grup toplantısında şöyle dedi
Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarını RP ve MHP’li militanlar kuşattı...
27 Mart yerel seçimlerinde Milli Eğitim müdürleri, okul müdürleri RP seçim merkezlerinde görev aldılar. Fethullah Hoca’ya yakın olan yöneticiler, açık açık şöyle diyorlardı.
Laiklerin defterini dürmek için Müslüman adaylara destek vereceğiz...
İmam hatip liseleri ve öğretmen liselerinde örgütlenen “şeriatçı yöneticiler” son 2 yıldır buraları “şeriat yuvalarına” dönüştürmüştü. Velilerin şikâyetlerine kimse kulak asmıyordu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nda dün başlayan operasyon önce “tepe noktaları” temizlemek amacını güdüyor ve DYP’liler bu işte kararlı görülüyor.
Acaba iş işten geçti mi?
Takkeli liboşların savunduğu “kara yobaz çeteleri” panik içindeler. Olayı saptırmak için yoğun bir çaba harcıyorlar. Her zaman olduğu gibi “demokrasi maskesini” kullanıyorlar.
Aman dikkat!..
Kara tehlikeyi DYP’nin saptaması ve üzerine gitmesi çok sevindiricidir. İlk aşamada Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Yusuf Ekinci, Teftiş Kurulu Başkanı Cemal Şeker, Personel Genel Müdürü Ersin Sapmaz ve İlköğretim Genel Müdürü Ekrem Yangın’ın görevden alınmaları olumlu bir gelişmedir.
Fethullah Gülen ve ekibi üç gündür “perişan” bir durumda. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ve İçişleri Bakanlığı’nda örgütlenen Fethullahçılar, DYP’ye karşı “harekât” düzenledi.
Bir takkeli liboş bu olup bitenleri bakın nasıl değerlendiriyor:
DYP, tek parti dönemi uygulamalarını günümüze taşımak isteyen SHP’nin taleplerine kulak verirse ilk seçimde tokadı yiyecektir. Amerikalılar sonu önceden belli bir maceraya neden para yatırsınlar ki...
Takkeli liboş Amerika’dan destek arıyor aklı sıra. Kara yobaz çetelerini savunurken kendi düz mantığı içinde her zaman olduğu gibi senaryolar üretmekten kendini alamıyor...
Ne denir böylesine?
Vah zavallı vah!
Refah Partisi’nin bu denli yükselişinde okul müdürlerinin ve öğretmenlerinin büyük etkisi olmuştur. Okul yöneticilerinin İstanbul, Ankara gibi kentlerde ve diğer yerleşim birimlerinde “parti militanı” gibi çalıştıkları bir gerçektir.
Refah yuvalarının nerede olduğu bellidir. Fethullah Hoca ve ekibinin nerelerde örgütlendiği bilinmektedir. İşte takkeli liboşların telaşı bu yüzdendir.
Taksim ve Kızılay Alanı’nda yeşil bayrak açan, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyen şeriatçı güçlere destek çıkanların gerçek yüzleri iyice ortaya çıkmıştır.
Kimdir bunlar?
Yıllardır adlarını sergiledik, nasıl din simsarlığı yaptıklarının uzun uzun anlattık. Şimdi bir telaş ve panik içinde bağırıp çağırıyorlar:
Okullarda kim mescitleri kaparsa ilk seçimde halktan tokat yer...
DYP’nin fazla zamanı kalmadı. Milli Eğitim müdürlüklerine bakın, kime hizmet ediyorlar anlayacaksınız. O nedenle operasyon sürmeli. Laik cumhuriyet düşmanları saptanmalı, Fethullah Hoca’nın yandaşları Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uzaklaştırılmalı...

Bu yazı 20.4.1994 tarihinde yayımlanmıştır



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aşklar ve sevinçler... 9 Eylül 2018
Hoşça kal hüzün... 6 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları