Aydın Engin

Birtakım herifler… Beyinleri apış aralarında…

28 Şubat 2018 Çarşamba

Belki okudunuz, belki atladınız. En iyisi ben birkaç örneği alıntılayıp bellek tazeleme yapayım. 28 Şubat sürecinde tepe tepe kullanılan Aczmendi tarikatının kara ünlü şeyhi Müslüm Gündüz konuşuyor:
“...kişi annesinin ve kız kardeşinin kolundan- bacağından tahrik olur (...) Bir ana göğsünü açıp oğlunun yanında duramaz. Vücut hatlarını belli eden bir kıyafetle buluğa ermiş oğlunun, kızının yanında gezemez (...) Şimdi asrı saadetten evvel, kız çocuklarını diri diri gömmek... O zaman da bugünün hali varmış. Yani bu kız çocuğu mutlaka senin gözünün önünde gayri meşru iş yapacak. Bu kızı kurtarmak mümkün değil. Keşke öyle gömme değil de, bir şekilde öldürmeyi âdet etselerdi. Boyunlarını kesip atsalardı (...) boşuna değil. Biliyor ki bu kız gözünün önünde gayri meşru olacak. ‘Şimdiden öldüreyim o çağa gelmeden’ diyor...”
Sosyal Doku (Ne demekse bu) Vakfı’nın başkanı, kara ünlü fetvacıbaşı Nurettin Yıldız “Birbirini tanımayan bir kadınla bir erkek asansöre binerse, halvet olurlar” dedi. Bu ise dinen sakıncalı imiş...
Nurettin Yıldız daha önce de “Yatakta geçirilen her boş dakika, şehvete doğru kaymış bir dakikadır ve yatağın şekli, yorgandan battaniyeye varıncaya kadar insanı, bilhassa erkeği gıdıklayan cinsel dürtüleri rahatsız eden bir yapıda olmamalıdır” demişti.
Haydi bir tane daha. Üstelik bu anlı şanlı bir ilahiyat profesörü, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Faruk Beşer.
Bir tweet atıp Sağlık Bakanlığı’na sordu:
“Sağlık Bakanlığı yetkililerine yoğun bakımda kadın-erkek ayrı odalarda tutmak mümkün değil mi? Hastaları çıplak yapmak zorunluluk mu? Öyleyse kadına kadın, erkeğe erkek doktor bakamaz mı?”
Benim bilgisayarıma kaydedilmiş daha onlarca benzer kepaze fetva var. Google’da kısa bir tur atsak bendekilerin on katını bulmak işten değil.
Ancak midemizi bulandırmaya, öfkemizi kabartmaya bu kadarı da yeter ve artar...

***

Her rezillik patladığında, sosyal medya kanalıyla hızla bizlere kadar ulaştığında hep aynı sorular soruluyor:
Bu herifler neden böyle?
Bu heriflerin bilinci ve bilinçaltı için yaşı kaç olursa olsun kadın (kız, çocuk, hatta bebek) neden sürekli bir cinsel nesneden ibaret?
Bu heriflerin kerhane kapısına dönmüş bilinçaltı nereden besleniyor?
Bu heriflerin beyinleri neden apış aralarına sıkışıp kalmış?
Bu sorulara bir genelleme ile cevap veriliyor:
- Bu ahlak düşkünü herifler meydanı boş buldular da ondan...
Doğru mu bu cevap?
Bence hayır. Sadece bir genelleme olduğu için yanlış değil; teşhis de yanlış...
Meydanı boş filan bulmadılar. Tersine meydanı dolu buldular; meydanı pek elverişli buldular. Korkusuz, pervasız ve çekinmesiz fetva üfürüyorlar. Başlarına bu sapkın görüşlerinden dolayı hiçbir şey gelmeyeceğini, hatta sırtlarının sıvazlanacağını biliyorlar...
Fetih, şehit, cihat naralarının ortalığı inlettiği, siyasal İslamın kalıcı iktidarı için kanunların, seçim sistemlerinin ve anayasanın hallaç pamuğu gibi atıldığı bir iklimdeyiz ve bu bereketli(!) iklimde böylesi heriflerin her gün karşımıza irin saçan düşünceleriyle çıkabilmelerine şaşmamak gerek.
Çıkamasalar, birazcık da olsa ürkseler asıl o zaman şaşmalıyız...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları