Sanata değil yaşama düşman

30 Mart 2018 Cuma

Bu yaşanan; çağdışı zihniyetin, hasta kafaların, bilinçaltındaki pisliğin ve ahlaksızlığın dışavurumudur.

Bu yaşanan 15 yıldır Türkiye’yi yönettiğini sanan, her ama her alanda ayırımcılığı körükleyen, milleti birbirine daha çok düşman kılan, Atatürk ilkelerinden intikam almaya yeminli, adım adım karşıdevrim gerçekleştiren bir zihniyetin uygulamasıdır.

Bu yaşanan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve değişmez ilke ve değerlerine saldırıdır. Eşitlik ve laiklik ilkelerini ayaklar altında çiğnemektir.

Bu yaşanan, kurucu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve bu ülkenin kadın ve erkek tüm yurttaşlarına hakarettir.

Bu iktidarın sanata ve sanatçıya yasakçı, baskıcı, totaliter teksesli tek renkli bakış açısını; kadına ise hastalıklı bakış açısını bugüne dek bol bol gördük.... Gün geçmiyor ki söylemleriyle, eylemleriyle bunu ortaya koymasınlar...

Ancak bugün Meclis çatısı altında kadınların sahneye çıkmasını önleme; anne oğul arasında geçen bir sahnede sarılmalarında “ahlaksızlık” görebilme sadece tiyatroya ve sanata değil, insana saygısızlık, yaşama düşmanlıktır.

Eğer bu çağdışı müdahaleyi Meclis Başkanı İsmail Kahraman yaptıysa, derhal görevinden alınmalıdır. O değilse kimin yaptığı bulunup ilan edilmeli ve hesap sorulmalıdır. Ancak bu yetmez! Devletin en tepesindeki, hükümetin en tepesindekiler başta olmak üzere millete bu görevden almayı açıklamak, nedenini belirtmek ve başta o kadın tiyatrocular olmak üzere tüm kadınlardan, tüm yurttaşlardan özür dilemek zorundadır.

Eyy Erkekler! Kadını, sanatı, kadın sanatçıyı aşağılarken kendinizi aşağıladığınızı hiç mi fark etmiyorsunuz!!!

“Tiyatro sahnesi pislik tutmaz” diye ünlü bir sözü vardır Muhsin Ertuğrul’un. Doğrudur. Gerçekten tutmaz. Pisliği kusar tiyatro sahnesi! Aynısını TBMM için de söylemek isterim.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları