Hikmet Çetinkaya

Her yerde Fethullah

07 Nisan 2018 Cumartesi

Tarihe not düşmek için -38

Ortaklık, karmakarışık ilişkileri de ortaya koyuyor. Bu arada kimi soruları da gündeme getiriyor...
Akyazılı Vakfı Başkanı Tahsin Şimşek, ruhsatlı silahıyla niçin tehdit ediyor Mehmet Toker’i? Mehmet Toker, işin çözümlenmesi için Fethullah Hoca’yı neden ziyaret ediyor? Hakem heyeti niçin Fethullah Gülen’in avukatı Feti Ün’le birlikte toplanıyor?
Hem Fethullah Hoca’nın hem de Sevgi İnşaat’ın sahibi Recep Uzunallı’nın adresinin Zaman gazetesi İzmir temsilciliği olarak gösterilmesi neyi doğruluyor?
Olay tam anlamıyla bir polisiye öykü, daha önce de yazdığımız gibi. Akyazılı Vakfı, Fethullah Hoca, Zaman gazetesi, Samanyolu televizyonu, Sızıntı dergisi, başyazar Fehmi Koru, Avukat Feti, kurban derileri, özel okullar, dershaneler ve yurtlar... Bir ilişki zinciri çıkıyor ortaya. Van Özel Serhat Lisesi, Özel Samanyolu Lisesi, İzmir Özel Yamanlar Koleji, Fatih Koleji, Fırat Eğitim Merkezi akla geliyor hemen.
Fethullah Gülen Hoca’nın adı her yerde geçiyor. Bir din adamı, ortaklar arasında çatışma çıkınca devreye giriyor.
Mehmet Toker, dilekçesinin bir bölümünde bakın neler söylüyor:
Sanıkların ifadeleri gerçekleri gizlemek amacıyla söylenmiş yalanlardır. Profesyonelce hazırlanmış gasp olayını saptırarak, sanki rızaen yapılmış bir anlaşma hüviyeti vermeye çalışmışlardır. Şayet karşılıklı anlaşma olsaydı; bana bu anlaşma karşılığında hisselerimin bedelini öderler veya yazılı belge verirlerdi. Özellikle Fethullah Gülen, Recep Uzunallı ve Nurca Aktaş’ın tehdit ile gasp olayı ile ilgili tanıklar olarak dinlenmesini istiyorum.

***

Maltepe Askeri Lisesi’ne “sahte sağlık raporuyla” öğrenci sokan Akyazılı Vakfı, Özel Yamanlar Lisesi’nin binalarının sahibidir. Akyazılı Vakfı, binaları Şelale Eğitim AŞ’ye kiralamıştır.
Mehmet Toker ile Akyazılı Vakfı Başkanı Tahsin Şimşek arasındaki şirket anlaşmazlığı ortaya çıkınca “eski defterleri de” karıştırdık. Hakem heyetinde yer alan Akyazılı Vakfı İkinci Başkanı Osman Gürbüz Özkara’nın adının hiç de bize yabancı gelmediğini anımsadık.
Bir yıl önce Özel Yamanlar Lisesi’yle ilgili bir yayınımız olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri Yılmaz Onat, Şefik Erdem ve Asım Seyrek yayınımız üzerine Özel Yamanlar Lisesi’nde inceleme yapmışlardı. İnceleme konusu da şuydu:
1- Laikliğe aykırı eğitim yapıldığı. 2- Yaz tatilinde düzenlenen kurslarda da bu faaliyetlerin devam ettiği.”
Üç Milli Eğitim müfettişi yaptıkları inceleme sonucu şu görüşe varmışlardı:
Okulda ve kampta laikliğe aykırı ve şeriatçı eğitim yapmadıkları, inandırıcı ve kesin delil bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu yüzden gerekirse soruşturma yapılması emredildiği halde soruşturmaya geçilmemiştir...
Üç Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi; okul yöneticileriyle ve kimi öğrenci velileriyle görüştükten sonra bu sonuca varmıştır.
Öğrenci velileri arasında Akyazılı Vakfı İkinci Başkanı Osman Gürbüz Özkara da bulunmaktadır. Özkara, Özel Yamanlar Lisesi’nde şeriatçı eğitim yapılmadığını, çocuğunun kampta karate ve komando eğitimi görmediğini öne sürmüş ve şöyle demiştir:
Şeriatçı eğitim yapılsa çocuğumu okuldan alırdım...”

***

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Özel Yamanlar Lisesi’nde “şeriatçı eğitim yapılıp yapılmadığını” Akyazılı Vakfı’nın ikinci başkanına sorarlarsa, Mehmet Toker de “şirket anlaşmazlığını” çözmek için Fethullah Hoca’ya gider.
Gördüğünüz gibi işimiz oldukça zor...
Akyazılı Vakfı, Maltepe Askeri Lisesi’ne “sahte sağlık raporuyla” öğrenci sokmamış mıydı?
Evet!
Gelin DGM tutanaklarına bir göz atalım ve sanıklarla ilgili bölümü özetleyelim:
Gizli toplantılarda Fethullah Gülen’in kasetleri dinletilmiş, subayların dinsiz olduğu söylenmiş, bu düzenin yıkılıp şeriat düzeninin kurulacağı anlatılmıştır...
Bir tuhaf ilişkidir bunlar...
Akyazılı Vakfı her yerde karşımıza çıkar. Fethullah Hoca’nın her yerde kasetleri dağıtılır.
Bir fotoğrafa bakıyorum. Fethullah’ın sağında Kasım Gülek, solunda Çevre Bakanı Rıza Akçalı bulunuyor.
Biliyorum kafanızı bir hayli karıştırdım. Ama sizlere ilginç bir fotoğraf sundum. Sahte Müslümanların bir kez daha gerçek kimliklerini ortaya çıkardım.
Bir zincirin halkalarını çözdük sanırım.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aşklar ve sevinçler... 9 Eylül 2018
Hoşça kal hüzün... 6 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları