Ayşe Yıldırım

Oyun bozuldu; kaybettiniz

26 Nisan 2018 Perşembe

İlkeden, ahlaktan, dürüstlükten, seviyeden söz ediyorlar son derece çirkin üslupları ve hakaret içeren cümleleriyle.
Kendi deyimleriyle “milli ve yerli cumhur ittifakının” tüm kademeleriyle, yandaşlarıyla, havuz gazetecileriyle ne söyleyeceklerini şaşırmış durumdalar. Gücün kararttığı gözleri, sağırlaştırdığı kulakları ve kurumuş vicdanları ülkeyi getirdikleri noktayı görmelerini, anlamalarını engelliyor.
İşlerine de öyle geliyor diyebilirsiniz.
Son hamleyi vuracaklar 24 Haziran’da. Planları bu. Oysa şimdi bu planları büyük bir sarsılma yaşıyor. İYİ Parti Genel Merkezi’nin sosyal medya paylaşımında dediği gibi “çalışmadıkları yerden geldi” bu kez.
Muhalefet geç kaldığı bir şey yaptı. AKP’nin planını bozdu. Oysa her şey tıkır tıkır işliyordu. Senaryo hazırdı, oyuncular hazırdı. Tam “perde” dedikleri anda oyun değişti.
Pazar gününden beri AKP-MHP cenahının bozulan psikolojileriyle saçmalamalarını dinliyoruz.
CHP’nin 15 milletvekili desteğiyle İYİ Parti’nin seçime girmesini engelleme girişimini ortadan kaldıran hamlesine; Saadet Partisi, İYİ Parti ve CHP arasında yapılan görüşmelere; Abdullah Gül’ün adının konuşulmasına niye bu kadar kızgınlar.
Sonuçta ortada bir seçim var. Üstelik öyle böyle bir seçim değil. Tek adamın -ki o adam Erdoğan iktidarının oylanacağı bir seçimden söz ediyoruz.
Şimdi muhalefete diyorlar ki “Erdoğan’ı seçtirmemek için ahlaksız bir oyun sergiliyorsunuz.” Muhalefet partilerinin seçimi kazanmak için yaptığı hamleleri, işbirliği ve ortak aday arayışını suçmuş gibi göstermeye çalışıyorlar.
Siyasi geleceğini AKP’ye bağlamış MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün sosyal medya hesabından dile getirdiği sözler bu anlamda çok önemlidir.
Gül’ün aday olma ihtimali üzerinden çıldırmış gibi konuşuyor Bahçeli. Ve şu cümleleri kuruyor:
Özellikle ifade etmeliyim ki, buhrana davetiye çıkaran siyasi gelişmeleri, bunalıma adeta çağrı yapan bulanık görüşme ve temas trafiklerini ibretle, esefle ve endişeyle takip ediyorum. Türkiye’ye tuzak kuruluyor, Türk milleti tahrik ve taciz ediliyor. Hülasa kaosa oynanıyor. İç ve dış nifak şikak yuvaları başlarını kaldırmış vaziyetteler.
İşin içine “Pensilvanya, FETÖ, PKK’yi” de katıyor Bahçeli. Bir “Türkiye karşıtı cephe”den söz ediyor. “Erdoğan düşmanlığı ittifakı”, “Garip bir senaryo” diyen Erdoğan’dan daha çok kızmış Bahçeli.
AKP’nin tek başına iktidar olamadığı 7 Haziran seçimleri sonrası Burhan Kuzu’nun “Millet kaosu seçti” sözlerini ve sonrasında yaşananları unutmadık elbette.
Şimdi Bahçeli’nin bu sözlerini de öyle mi okuyalım!
Gül, muhalefetin ortak adayı olur mu olmaz mı, yoksa her parti kendi adayıyla mı çıkar, birkaç gün içinde belli olur. Ama görünen o ki muhalefet şimdiden “yerli ve milli cumhur ittifakı”nın sinirlerini bozdu, psikolojisini altüst etti.
Sıfır baraj ittifakı” bile “garantili seçim” oyunlarını bozmaya yeter. Onun için durmadan saldırıyor, suçluyor, tehdit ediyorlar.
Ahlaktan, ilkeden, seviyeden söz ederken dönüp aynaya bakma zahmetine bile girmiyorlar.
Ülkeyi yeniden “ya biz ya kaos” noktasına getirmeye çalışmaları kaybettiklerinin göstergesidir.
Özgür Özel’in “Yolcudur Abbas bağlasan durmaz. Gidiyorsunuz” sözü o yüzden çileden çıkardı kendilerini.
Aynen öyle. Oyunları bozuldu; kazansalar da kaybettiler.
Yeter ki muhalefet bu saatten sonra büyük bir hata yapmasın.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Son bir soru ve veda 13 Eylül 2018
Siyasal yangın 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları