Cüneyt Arcayürek

Toplumu Aldatan İktidar Oyunlarıyla?..

22 Temmuz 2014 Salı

İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı, genç ayırt etmeden insanları katlettiğini iddia eden bir Başbakan var. Masum, mazlum ama Müslüman olan insanları katleden İsrail’e karşı, zaten Yahudi düşmanlığı genlerine işlemiş Müslüman Türk halkını ayağa kaldırmayı pekâlâ becerdi.
Ama senin Diyanet İşleri Başkanın Mehmet Görmez’in; Başbakan’ın da bulunduğu Barış, İtidal ve Sağduyu Toplantısı’nda, her gün ortalama bin Müslümanı, yine Müslümanların katlettiği açıklamasını ne yapacağız ve bu tezadı, Müslüman halkı Yahudi devletinin katletmesine seyirci kalan Batı ve İslam dünyasına, aklına geleni, ağzına düşeni söyledikleriyle nasıl bağdaştıracağız?

***

Bu durumu elbet biz değil, yaşanan olayların ancak bir tarafını durmadan işleyerek Türk halkını kışkırtan bu memleketin Başbakanı, Cumhurbaşkanı adayı acaba ne zaman izah etmek lütfunda bulunacak?
Oysa bu Başbakan, IŞİD denilen kanlı örgütün, insanları Müslüman veya değil, boynunu keserek sokak ortasında katletmesinden de söz etmekten kaçınıyor.
Neden IŞİD’in Sünnileri, Alevileri katletmesine karşı çıkamıyor?
Üstelik kafasının dip köşelerinde saklı tuttuğu bir özlemi, hilafeti de ilan ettiği için bu eli kanlı katiller güruhunu suçlayıcı tek bir sözcük ağzından çıkmıyor.
Ne zaman olur bilmem, falcılık yapmayayım; ortalık yatışsın; Irak’ta devlete egemen olmayı bir türlü beceremeyen Şii hükümet düşsün iktidardan...
İŞID içeride dışarıda Irak’ın önemli bir parçasında sınırları belli bir devlet statüsüne kavuşsun.
Bir de bakarsınız bir gün gelir, hele Cumhurbaşkanı da seçilirse; Çankaya’da kırmızı halı üzerinde halife ilan edilen İŞID lideri resmi törenle karşılanış gereği yürüyor, merasim kıtasını RTE ile selamlıyor olabilir.

***

Mademki Gazze’ye büyük bir aşkla bağlı bu Başbakan...
Öyleyse İsrail için kimileri yaşamsal olan aramızdaki işbirliği alanlarını, bir günde alacağı bir hükümet kararı ile neden sona erdirmediğini açıklayamıyor.
Muhalefet de bunlar arasında yalnız İsrail’in savunmasına yarayacak Malatya’daki Kürecik istasyonunun kapatılması dışında İsrail’le her türlü ilişkiyi içeren listeyi açıklayamıyor?
Katliamı durmadan istismara varan açıklamalarla yüklenerek, Batı ve İslam âleminin umursamazlığı karşısında aslanlar gibi Gazze’yi savunan kahraman Başbakan rolü keserek Gazze’deki biçarelerin ve burada Müslüman halkımızın sevgisini kazanmak da iyi güzel de…
Zatı devletlilerinizin uydurma değil, şayet gerçekten dünya lideri iseniz Gazze’de derhal ateşkesi sağlamanız; hatta barışın temellerini atacak girişimlere başlamanız gerekmiyor mu?..

***

Ama neredeee? Bizimkinin cart curt konuşmalardan başka gözü bir şey görmüyor.
Pazar günü Habertürk, bir barış planı açıkladı.
Operasyon dursun, kalıcı ateşkes olsun, hava koridoru açılsın, şehit takasında 59 Filistinli serbest kalsın diyor ama…
…hükümetin olası beş maddelik planının bir 2’nci maddesi var ki, İsrail’in eyvallah demesini ve öteki dört maddeyi çöp sepetine atmasını sağlayacak bir madde.
RTE’nin neredeyse yarım yüzyıldır İsrail’in önüne koyduğu ve o anda İsrail’in reddettiği madde: “Gazze ablukası kalksın!
Yahu adamlar Gazze’ye silah taşıyan tünelleri yıkmak için veya bu bahane ile karadan harekâta girişiyorlar...
Bizimki hava koridorunu açalım, Gazze’ye havadan daha çok sayıda füzeler dışında her türlü silahın gelmesini sağlayalım diyen bir öneride bulunuyor.
Nasıl barış önerisi ama? Ancak RTE’ye yaraşır!

***

Pazar günü Taraf gazetesi, yandaş TV’lere akıtılan reklam paralarının listesini açıkladı.
Pek çoğunuzun belki de adını bile bilmediği, izlemediği kimi TV’lere akıtılan reklam rakamlarını yineliyorum:
A Haber (küsurları yazmıyorum) 86, NTV 42, Ülke TV 47, TGRT 46, Kanal A 36, TVNet 35, ATV 29, Kanal7 31, Beyaz TV 29,Habertürk 29, Show 17, CNN Türk
29, ATV Avrupa 14, Kanal D 10, Kanaltürk 5 milyon.
Şimdi gelelim muhalefet yapan TV’lere verilen reklam paralarına:
Bugün TV’ye (yazı ile) sıfır, Mehtap TV’ye sıfır, Samanyolu TV ve STV Haber’e sıfır, Ulusal Kanal’a sıfır!

***

Bu ülkede iktidarın tezgâhladığı, demokrasiyi bir yana atan, topluma da gerçekleri özenle göstermeyen, aldatıcı müthiş bir oyun oynanıyor.
Tek taraflı yalnız RTE borazanlığını yapan onca TV’ye karşı, reklam gelirleri sıfır olan, zorluklar içinde yaşayan yayın organlarıyla cumhurbaşkanlığı ve sonraki genel seçimde karşı partiler seslerini nasıl duyurabilirler ve…
…bu ülkede seçimlerin eşit '6Boşullarda yapıldığını RTE dışında içeride ve dışarıda kim söyleyebilir?..
Bir iki mırıltı dışında bu gerçeği zaten yüksek sesle söyleyenlere de rastlanmıyor ya!..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları