Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu

Onlara her gün 19 Mayıs

19 Mayıs 2018 Cumartesi

-Zatı devletlerinizin yaverleri olarak refakatinize memur edilmem sebebiyle bahtiyarım Paşa Hazretlerim.

-Hadi, hazırlığa başla… Birkaç güne kadar yola çıkıyoruz.

-Çok kalacak mısınız Paşam, yoksa teftişi müteakip dönecek misiniz?

-Hayır dönmeyeceğiz çocuk. Validene ve kardeşlerine veda et. Dönmeyeceğiz.

Bu sözler; Atatürk’ün Mayıs 1919’daki Samsun yolculuğu öncesi Şişli’deki evinde yaveriyle arasında geçen son konuşmaydı.  



Kurtuluşun, milli mücadelenin başlangıcını yazmaya, Türk Milleti için bir dönüm noktasını yazmaya gidiyordu Atatürk. Gerçekten de o tarihi yazdı da geldi ve bu önemli günü Türk Gençliğine armağan etti Ulu Önder.

Dedi ki; “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum.”



Yanılmamıştı da Ulu Önder.

TÜRK GENÇLİĞİ…

İnce göndermeleri, orantısız zekaları ve mizahları ile bir direnişi festival tadında yaşatarak dünya medyasını ayağa kaldıran gençlik…

Hani geçen yıl harçlıklarını birleştirip İstiklal caddesinde Cumhuriyet Gazetesi dağıtan gençlik…

Soma faciasının yıldönümünde “ Utancımızdan yerin dibine girecektik ama orası ağzına kadar doluydu #soma “ pankartı açan gençlik..

Onlar şikayetçi oldukları müdürlerini mezuniyet törenlerinde ıslıklayarak alkışlayarak protesto etmek yerine sessizce arkalarını dönüp başlarını öne eğerek protestonun en naifini en zarifini yapan gençlik…

Onlar dillerinde şiirler, şarkılar, türküler, ellerinde kitaplar, enstrümanlar, çiçeklerle çevik kuvvetin karşısında gitar çalan, tomanın karşısında kitap okuyan, sığınmaya girdiği otelde piyano resitali veren, gaz fişeği kutusuna toprak doldurup çiçek yetiştiren direnişçi gençlik...

Onlar toplum sorunlarına, afetlere, felaketlere, darbelere olan tepki ve duyarlılığını güç gösterisi yapmadan, ezmeden, üzmeden,  incitmeden, sadece zekasını ortaya koyarak gösteren, kalpleri Atatürk sevgisi, bayrak sevgisi, insan hayvan doğa sevgisi ile dolu TÜRK GENÇLİĞİ.

Duyarlılıkları, farkındalıkları, kendileri var oldukça Onlara da bize de her gün 19 Mayıs. Bayramları kutlu, Onlara güvenmekle haklı çıkan Ata’mızın ruhu şad olsun.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları