Fausto Zonaro

15 Eylül 2008 Pazartesi

Hayatın ve Işığın Ressamı Fausto Zonaronun, Bir Osmanlı Saray Ressamının İstanbuldaki hayatı ve eserlerini içeren sergi, Yapı Kredi Sermet Çifter Salonunda yer alıyor.

Ayrıca Halil Altınderenin Bunun Bir Sergi Olduğundan Emin Değilim önsözünü taşıyan sergisi, Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisinde önemli bir etkinlik özelliğini oluşturuyor.

Güncel sanatçı Halil Altınderenin: Bunun Bir Sergi Olduğundan Emin Değilim yeni sergisinin anılardan silinmez bir sanat olayı olması da içinde yaşadığımız zor ve karmaşık günlerimiz için bir ayrı değerdir.

İstiklâl Serüveni başlıklı güncel sanat sergi dizisi Rene Blockun editörlüğünde ve Melih Ferelinin danışmanlığında hazırlanmıştır.

Halil Altındere (1971 Mardin) Çukurova Üniversitesi Resim Bölümünde lisans, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde lisansüstü eğitimini tamamladı. Nantes Güzel Sanatlar Okulunda yüksek lisans sonrası eğitimine devam etti. 1997 Uluslararası İstanbul Bienaline başlayıp 2007 Documentaya kadar birçok önemli sergide yer aldı. Sao Paulo Bienali (1998) Manifesta-4. Gvangiu ve Setinye Bienalleri (2002) sanatçının yer aldığı sergilerden birkaçı. Sanatçı ayrıca Almanya, İngiltere, Fransa, Güney Kore, ABD, Brezilya, Yeni Zelanda, İsrail, Hollanda, Danimarka, Montenegro, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve Avusturyada pek çok uluslararası sergide yer aldı. 1999’dan bu yana Art-İst güncel sanat dergisinin yayıncılığını sürdürmekte olan Altındere, 2002 yılından beri küratör olarak da çalışmaktadır.

Gerçekçi Ol, İmkânsızı Talep Et (2007). Freekick (2005). Seni Öldüreceğim İçin Çok Üzgünüm (2003). Küratörlüğünü yaptığı sergiler arasındadır.

Halil Altındere/Kayıplar Ülkesiyle Dans/Dance with the land of the lost (YKY, 2008), yazar Süreyya Evren tarafından kaleme alınmıştır.

Tasarım Atölyesi - Tipografik Tasarımda Görsel Hiyerarşi. Yöneten: Yrd. Doç. Nilüfer Tönel (MSGSÜ Grafik Anasanat Dalı Bölüm Başkanı Yardımcısı) Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu. Bir yazar sözcükleri ayırmak ve anlamlarını netleştirmek için noktalama işareti kullanır. Bir tasarımcı sözcükleri ayırmak ve anlamlarını netleştirmek için neye başvurur? Tipografik tasarımda önem derecesine göre yapılmış olan görsel sıralamanın anlatıldığı ve uygulandığı atölye çalışması meraklıları bekliyor...

Çağdaş Gösteri Sanatlarında Eleştiri. Moderatör: Aylin Ersöz, Konuşmacı: Özlem Hemiş Öztürk, Gurur Ertem-Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu. Çağdaş Gösteri Sanatları başlığı altında, bu alandaki sanat dallarının değişik yönlerinin ele alınacağı söyleşilerin ilkini tiyatro, dans ve performans eleştirisi oluşturuyor. Bu sanat dallarında geleneksel olanların yanı sıra yenilikçi yaratıların da giderek çeşitlendiği, çoğaldığı, bağımsız girişimlerin güçlendiği görülüyor. Çağdaş kuram ve eleştiri, sanatın başlıca beslenme kaynakları arasında yer alıyor. Bu söyleşide eleştiri, çağdaş gösteri sanatlarının bir pratiği olarak incelenerek ülkemizden örneklerle ele alınacak.

Fotoğraf Kuramı ve Çevirisi. Moderatör: Merih Akoğul, Konuşmacı: Reha Akçakaya-Bu toplantıda izleyicileri Adagio isimli ikinci fotoğraf albümü yayımlanan ve özellikle dilimize kazandırdığı Susan Sontagın Fotoğraf Üzerine ve Roland Barthesin Camera Lucida kitaplarıyla yakından tanıdığımız Reha Akçakayayla fotoğraf sanatı, fotoğraf kuramı ve çeviri üzerine keyifli bir söyleşi bekliyor.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Müzikal Beyin 9 Şubat 2009
Arif Hikmet Koyunoğlu 26 Ocak 2009

Günün Köşe Yazıları