Tekfen, Darüşşafaka ile sahaya indi

62 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin köklü kurumlarından Tekfen Holding, eğitim ve sanatta yıllardır sürdürdüğü desteği spora da taşıyarak Darüşşafaka Basketbol A takımına ana sponsor oldu.

Yayınlanma: 04.09.2018 - 13:14
Tekfen, Darüşşafaka ile sahaya indi
Abone Ol google-news

Daçka, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Turkish Airlines EuroLeague’de “Darüşşafaka Tekfen” adıyla mücadele edecek.

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, “Her biri kendi alanında dünya standartlarında kaliteye sahip iki yerli kurum uluslararası arenada buluşuyor. Tekfen olarak bu işbirliğinden onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Darüşşafaka Spor Kulübü Başkanı Ümit Başkırt, “Eurocup şampiyonu olarak Turkish Airlines EuroLeague’a katılmaya hak kazanan takımımızın bu yılki bütçesi Tekfen desteğiyle takımımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye geldi. Seyir zevki yüksek bir basketbolu sahaya taşıyacak bir takım kurduk” diye konuştu.

Darüşşafaka Tekfen Başantrenörü Ahmet Çakı, “Darüşşafaka Tekfen işbirliğinin Avrupa'nın ve Türkiye'nin üst düzey organizasyonları arasında yer almasını arzu ediyor, takımın başarısını ileri ki yıllarda da sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz”.

 

Uluslararası taahhüt, tarımsal sanayi ve gayrimenkul gibi sektörlerde 62 yıldır başarıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin en büyük ve köklü kurumlarından Tekfen Holding, eğitim ve sanatta yıllardır sürdürdüğü desteği spora da taşıdı. Ülkemizi, Avrupa’nın en önemli basketbol organizasyonu Turkish Airlines EuroLeague’de temsil edecek olan Darüşşafaka, Tekfen Holding’in ana sponsorluğunda Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Turkish Airlines EuroLeauge’de “Darüşşafaka Tekfen” adıyla yer alacak.

Sponsorluk imza töreninde konuşan Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, bu yıl Avrupa’nın en önemli basketbol organizasyonu olan Turkish Airlines EuroLeague’e katılarak ülkemizi temsil edecek Türkiye’nin saygın spor ve eğitim kurumlarından Darüşşafaka Basketbol A Takımı’na ana sponsor olmaktan büyük onur duyduklarını ifade ederek, “Her biri kendi alanında dünya standartlarında kaliteye sahip iki yerli kurum uluslararası arenada buluşuyor” dedi. Tekfen’in tarihinde ilk kez bir spor kurumuyla birlikteliğe imza attığına dikkat çeken Gigin, bu sponsorluğu aynı zamanda bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini söyledi. Gigin, “Kurum değerleri yüksek, insani ve vicdani değerleri sağlam ve yıllardır bunlardan ödün vermeden gelişen iki kurum aynı amaç için bir araya geliyor. Bizim Darüşşafaka’ya destek olmamızın temelinde bu ortak değerlerimiz yatıyor” dedi.

Tekfen’in temel mottosu olan, “En iyi bildiğin işi en iyi şekilde yap” bakış açısının; Darüşşafaka Tekfen’de de oyunculardan teknik ekibe kadar herkes için geçerli olacağına inandığını ifade eden Gigin, “Darüşşafaka Tekfen sadece Darüşşafaka taraftarlarının takımı değil, tüm Türkiye’nin taraf olması gereken değerleri taşıyan bir spor kurumu. Ben de tüm sporseverleri hem Türkiye’de hem de Avrupa arenasında Kara Panterleri desteklemeye davet ediyorum” diye konuştu.

Seyir zevki yüksek olacak bir takım kurduk”

İmza töreninde konuşan Darüşşafaka Spor Kulübü Başkanı Ümit Başkırt 2017-18 sezonunda Eurocup’ı alarak Turkish Airlines Euroleague’de yer almaya hak kazanan Darüşşafaka’yı yalnız bırakmayan Tekfen Holding’e desteği için teşekkür ederek, “Takımımızın bu yılki bütçesi Tekfen Holding desteğiyle takımımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye geldi ve seyir zevki yüksek bir basketbolu sahaya taşıyacak bir takım kurduk. Hedefimiz herşeyden önce iyi basketbol ve bunun sonucunda da Turkish Airlines EuroLeague’de ilk 8’e kalmak” dedi.

Yeni Salon ve “Darüşşafaka Basketbol Akademi” geliyor!

Tekfen gibi güçlü bir marka ile beklentileri karşılayacaklarına inandığını söyleyen Başkırt; “Bir asırı aşkın bir süredir Türk sporunda, özellikle basketbolda ve voleybolda ulusal ve uluslararası düzeyde başarılara imza atmış bir kulübüz.

Bugüne kadar gücümüzü Darüşşafaka markasına ve misyonuna destek veren saygın kurumlarımızdan ve spor kamuoyundan ve tabii ki Darüşşafakalılardan aldık.

Bugün imzaladığımız sponsorluk ile kurucularının ekonomik faydanın yanında sosyal fayda yaratmayı hayat felsefesi haline getirdiği Tekfen Holding, kulübümüze yeni kaynak girişi sağlamış oluyor, bu kaynaklar ile takımımızın başarısını gözeten bütçemizi oluştururken Darüşşafaka’daki salonumuzun yanına ilave antrenman salonları yapacağız.

Önümüzdeki günlerde önde gelen üniversitelerimizden biri ile Darüşşafaka Basketbol Akademisi’ni açacağız.

Bu iki yatırım ile basketbolda farklı, akademik standartlarda eğitim veren ve Türk basketboluna yeni oyuncular yetiştiren bir kulüp olma misyonunu sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Darüşşafaka Tekfen Başantrenörü Ahmet Çakı ise konuşmasında Tekfen Holding ana sponsorluğunda iyi bir ekip kurduklarını belirterek, “Amacımız Darüşşafaka Tekfen ismini; oynayacağımız basketbol ve takım olgusu ile Turkish Airlines Euroleague’de ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde en iyi şekilde temsil etmektir. Bunu yaparken de bu birlikteliği bir başlangıç olarak kabul edip, kadromuzdaki yerli yabancı bütün oyunculara değer katmak ve Darüşşafaka Tekfen işbirliğinin Avrupa’nın ve Türkiye’nin üst düzey organizasyonları arasında yar almasını arzu ediyor, takımın başarısını sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

İmza törenine katılan, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş ise “Ülkemizin köklü kuruluşlarından olan Tekfen Grubu, bu yıl 155. yılını kutlayan Darüşşafaka Cemiyeti’ne uzun yıllardır eğitim alanında verdiği desteğini, basketbol ile spora da taşıyor. Bu destek ile “Darüşşafaka Tekfen” takımının Türkiye’deki öncü takımlardan biri olarak Avrupa’nın en seçkin takımları arasında ülkemizi temsil edeceğine olan inancım tamdır.” dedi.

Oğuz Savaş, Michael Eric ile Darüşşafaka Lisesi ve basketbol takımı altyapısından yetişen genç basketbolcu Doğuş Özdemiroğlu törene katılan oyunculardandı. Özdemiroğlu, “Tekfen Holding desteğine teşekkür ederek takım halinde, sezon boyunca paylaşmaya ve dayanışmaya dayalı Darüşşafaka ruhu ile oynayacaklarını, sportif anlamda ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını” söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler