Hedefleri liderlik

Çinli şirket üç kameralı, yapay zekâlı Mate 20 serisini tanıttı.

Yayınlanma: 17.10.2018 - 23:55
Abone Ol google-news

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei kamerayı üçlediği yapay zekâlı yeni amiral gemisi ürünleri Mate 20 serisinin dünya prömiyerini yaparken, 2019’da dünyada, orta vadede de Türkiye’de pazar lideri olmayı amaçlıyor.

Huawei Tüketici Elektroniği İş Birimi, uzun süredir beklenen güncel Mate serisini Londra’da tanıttı. Kirin 980’le gelen yeni Mate 20 serisi, Dual-NPU (çift ağ işleme birimi), ultra geniş açı lens desteğiyle gelen üçlü Leica kamera, yapay zekâ destekli video özellikleri, Huawei SuperCharge 40W hızlı şarj ve ters yönde şarj özelliği ile Android P tabanlı EMUI 9.0 yazılımı, serinin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Huawei Mate 20 serisi; 6.53 inç, 6.39 inç ve 7.2 inç boyutlarındaki, Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X ve Porche Desing Mate 20 RS modellerinden oluşuyor.

Kasım ayı ortalarında Türkiye’de satışa sunulacak olan Huawei Mate 20 Pro’nun Avrupa satış fiyatı 1049 Avro olacak. Cihazın Türkiye satış fiyatı üzerinde dövizdeki yükselişe bağlı. Vergiler dahil Mate 20 Pro’nun fiyatının 10 bin TL’nin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
Yeni cihazların tanıtımını yapan Huawei Tüketici Elektroniği İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Richard Yu, yeni Mate 20 seri ile ilgili “Ancak her kurum, her aile ve her birey dijital dünyaya eriştiğinde gerçek anlamda bir akıl ve teknoloji çağından söz edebiliriz. Akıllı telefonlar bu döneme geçişte son derece önemli bir rol oynayacak” dedi.

Kablosuz şarj özelliği

Huawei Mate 20, 4000mAh batarya ile gelirken, Mate 20 Pro 4200mAh, Mate 20 X ise 5000mAh gücündeki bataryası ile öne çıkıyor.

Huawei Mate 20 Pro, Huawei Kablosuz Hızlı Şarj ürünü ile 15W gücünde kablosuz şarjı da destekliyor. 30 dakikalık bir kablosuz şarjla batarya yaklaşık yüzde 30 oranında (1300mAh’ye eşdeğer) dolum gerçekleştirebiliyor. Cihazın kablosuz ters yönlü şarj ünitesi de bulunuyor. Cihaz kıvrımlı yapıda Amoled ekrana sahip.

Orta segmente yönelme var

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği İş Grubu Pazarlama Direktörü Tayfun Söğütlü, yüzde 20’nin üzerinde pazar payıyla Türkiye’de ikinci sırada olduklarını belirterek, 2019’da dünyada, orta vadede ise Türkiye’de liderlik hedeflediklerini söyledi. Türkiye’de kurun artması ve vergi dilimlerinin değişmesinin cihaz fiyatlarına zam olarak yansıdığını anlatan Sögütlü, “Türkiye pazarında bu yıl 11 milyon cep telefonu satılacağını öngörüyoruz. Fiyatlardan dolayı tüketiciler orta segment ürünlere yönelebilir. Eskiden 1000 Avro olan telefon Türkiye’de 6 bin civarındaydı şimdi vergilerle birlikte 10 bin lirayı buluyor. Telefonun kullanım süresi uzayabilir” ifadesini kullandı.

Saat de geliyor

Huawei Watch GT her geçen gün daha da iyi hale gelen akıllı saat pazarının en yeni üyesi olarak Mate 20 serisiyle aynı anda pazara sunulacak. Saatin Avrupa satış fiyatı 199 Avro ile 249 Avro arasında değişecek.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler