Android için Shazam Lite uygulaması duyuruldu

Kullanıcıların etrafta çalan şarkıyı bulmalarını sağlayan uygulama Shazam’ın yeni versiyonu duyuruldu.

Yayınlanma: 10.10.2016 - 21:46
Abone Ol google-news

Akıllı telefonlarda tercih edilen mobil uygulamalar arasında dünyanın en popülerlerinden biri de Shazam isimli müzik uygulaması. Shazam, kullanıcıların, etraflarında çalan şarkıyı bulmalarını sağlıyor. Şarkı bulunduktan sonra ise ilgili şarkının dinlenebileceği platformlar, sanatçılar hakkında bilgiler gibi verilerin yer aldığı bir portal işlevi görüyor. Apple Music ve Spotify gibi popüler çevrimiçi müzik servisleriyle birlikte çalışan Shazam, dün itibariyle yenilendi.

Shazam Lite sürüm duyuruldu!
Shazam, yeni Android uygulaması Shazam Lite’ı duyurdu. Shazam Lite, sadece 1 MB boyuta sahip olacak. Ve Shazam’ın en temel işlevi olan çalan şarkıyı bulma özelliğini kullanıcılara sunacak. Bu sayede Android işletim sistemine sahip eski cihazlarda da performans kaybı yaşamadan uygulamayı kullanmak mümkün olacak. Shazam, aynı deneyimin sağlandığını söylüyor.
Uygulamanın hızlı çalışması için bazı düzenlemeler yapılmış. Shazam Lite, düşük internet bağlantı hızlarını düşünerek en popüler sonuçların önceden kaydedileceğini söylüyor. Yani müzik dünyasının en popüler şarkıları önceden hazırlanarak, kullanıcıların çok daha hızlı ulaşması hedeflenmiş.
Benzer bir uygulama daha önce Facebook tarafından da yapıldı. Facebook Lite ve Messenger Lite uygulamalarıyla, düşük donanım seviyesindeki telefonlara uygun versiyonlar yayınlandı.
Bu hafta itibariyle Shazam Lite uygulaması Hindistan, Endonezya, Nijerya, Vietnam, Venezüella ve Filipinler’de kullanıma sunulacak. Uygulama ücretsiz olarak Google Play Store’da yer alacak ve ilerleyen dönemlerde diğer bölgelerde de kullanıma sunulması bekleniyor. Android 2.3 ve üzerindeki tüm sürümler destekleniyor.
HTC 10 Android 7 güncellemesiyle ortaya çıktı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler