Broadcom Qualcomm’a kancayı taktı

Broadcom’un, Qualcomm’a olan ilgisi Google ve Microsoft’u rahatsız ediyor.

Yayınlanma: 12.12.2017 - 18:46
Abone Ol google-news

Bizi doğrudan ilgilendirmese de teknolojinin tepesinde çok dikkat çekici olaylar oluyor. Bir süredir Broadcom’un, Qualcomm’u satın alma çabaları mevcuttu. Henüz netleşmeyen durum diğer teknoloji devlerini endişelendiriyor. Özellikle Google ve Microsoft, şirketin Apple ile yakınlaşmasından da çekiniyor.


Bildiğiniz gibi Qualcomm, ARM mimarisinde tasarladığı mobil işlemcilerle bu konuda bir numara. Gerek yaygın üretimi, gerek çıkarttığı ürünlerin başarısıyla adından söz ettiren şirket, hem Android’in, hem de masaüstü platformunun geleceğinde bir yıldız gibi parlıyor. Bu bağlamda Google, Android için endişelenirken, Microsoft da Windows için endişeleniyor. Zira ARM işlemcilerin artan gücü ve avantajları, ilerleyen dönemde onları bilgisayar işlemcilerinin yerine geçirebilir. Nitekim Qualcomm’un bazı işlemcileri, giriş seviyesi bilgisayarlarda kullanılmaya başladı bile. Microsoft ve Google, satın alımın şirketi yavaşlatacağını düşünüyor.
Madalyonun öteki yüzünde Apple ile Qualcomm arasındaki kavga var. Bildiğiniz gibi iki şirket arasında patentler yüzünden pek çok dava bulunuyor ve aralarının iyi olduğu söylenemez. Geçtiğimiz günlerde Broadcom CEO’sunun iki şirket arasındaki sorunları çözmeye olan iyimser yaklaşımı, bu konudaki karışıklığı iyiden iyiye artırdı.
Broadcom’un 105 milyar dolarlık satın alım teklifini reddeden şirketin akıbeti ne olacak hep birlikte göreceğiz. Ancak şu aşamada görünüşe göre Broadcom vazgeçmiş değil.

Apple, Shazam’ı 400 milyon dolar karşılığında satın aldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon