3. havalimanında açılış baskısı yeni bir 'kaza' getirdi

Kötü çalışma koşulları ve iş cinayetleriyle gündemden düşmeyen ve açılışı yarın yapılacak olan 3. havalimanında bir iş kazası daha meydana geldi.

Yayınlanma: 28.10.2018 - 18:43
Abone Ol google-news
<haber-dikey:1124544>
İnşaat ve Yapı İşleri Sendikası'ndan (İYİ - SEN) edindiğimiz bilgilere göre, havalimanında faaliyet gösteren Alp Erdem firmasında elektrik alanında çalışan Bedir adında bir işçinin dün 5 metre yükseklikten düşerek yaralandığı belirtildi. İki gün önce İnşaat İş, aynı firmada çalışan iki işçinin daha yaşanan bir patlamada yaralandığını ve işçilerin yoğun bakımda oluğu söylenmişti.
 
İnşaat-İş'te önceki gün (26 Ekim) gece saat 22:30 civarında şantiyede bulunan otopark cp4 bölgesindeki pano odasında patlama meydana geldiğini, Alp Erdem firmasında çalışan iki işçinin yaralandığını belirtmişti. Yaralılardan ismi Savaş olduğu öğrenilen şef hala yoğun bakımdayken, Hakan adındaki diğer işçinin de kolunda, yüzünde yanma olduğu için tedavisi devam ettiği belirtilmişti.
 
İnşaat-İş bugün de yaptığı açıklamada bir işçinin bugün sabah saatlerinde yüksekten düşerek hayatını kaybettiğini iddia etmişti. Geçtiğimiz günlerde de kapağı açık rögarda bir işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Temizlik görevlileri tarafından fark edilen işçinin cenazesi olduğu yerden çıkartılmıştı. Nepalli olduğu iddia edilen işçinin üzerinden kimliği çıkmazken yetkililer konuya dair hiçbir açıklamada bulunmadı.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler