Efemçukuru’nda ‘Yalnız Efe’ zaferi

Efemçukuru Altın Madeni’ne karşı arazisini korumak için 10 yıldır direnen Ahmet Karaçam, hukuk mücadelesini kazandı.

Yayınlanma: 13.09.2018 - 21:07
Abone Ol google-news

 Ahmet Karaçam’ın avukatı Arif Ali Cangı, “Ahmet Karaçam, toprağın, doğanın, yaşamın savunulması, haklar için tek başına da direnilebileceğini bize gösterdi. O görevini yaptı çocuklarına onurlu bir miras bıraktı. Selam olsun ‘Yalnız Efe’ye. 2008 yılında, 20 parsel için davalar açılmıştı, bir süre sonra diğer köylüler davadan vazgeçmişti” dedi.

Menderes 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya, taraf avukatları katıldı. Karaçam’ın avukatı Arif Ali Cangı, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nun kararını mahkemeye sunarak “Sunduğumuz bu karar, davanın dayanağı olan acele kamulaştırma kararını iptal etmiştir. Bu dava da dayanaksız kalmıştır” dedi. Mahkeme yargıcı da kamulaştırma bedelinin tespiti ile araziye el koyma kararının verilmesi istemiyle açılan davanın kesin olarak reddine, yargılama giderlerinin de davacıya iadesine karar verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Karaçam’ın diğer parseliyle ilgili açtığı dava da 12 Temmuz’da reddedilmişti.

İzmirlilere sitem

Karaçam’ın avukatı Cangı, kararı şöyle değerlendirdi: “Hukukçu kimliklerini koruyarak hukuktan sapmadan sabırla yargılamalarını sürdüren bu davaların yargıçlarını da; geri dönüşü olmayacak sonuçlar doğmasına engel oldukları, hakkı teslim ettikleri için selamlıyorum. Ahmet Karaçam’ın direnişine karşın Efemçukuru Altın Madeni halen İzmir’in su havzasını kirleterek çalışıyorsa bunun sorumlusu; etkili ve yetkililer başta olmak üzere, yaşamına Ahmet Karaçam kadar sahip çıkmayan İzmirlilerdir.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler