Mahkeme süreci beklenmeden yeşil alana inşaat başladı

Yalova İDO Terminalinin karşısında bulunan Yalova Meteoroloji’nin bulunduğu yeşil alan mahkeme süreci sonuçlanmadan okul ihalesi yapılarak inşaat çalışmalarına başlandı.

Yayınlanma: 03.11.2018 - 17:39
Abone Ol google-news

Yalova Merkezde bulunan Atatürk İlkokulunun yetersiz olduğu gerekçesiyle Meteoroloji Müdürlüğünün bulunduğu yeşil alana geçen yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek hizmet binası yapılması talebinde bulunmuştu. Yalova Meteoroloji’nin bulunduğu arsanın planlara ilkokul alanı olarak işlenmesi teklifi geçen yıl, Yalova Belediye Meclisinde AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmiş, CHP’li Yalova belediye Başkanı Vefa Salman meclisin aldığı kararı veto ederek, yürütmenin durdurulması talebiyle Bursa Bölge İdare Mahkemesine başvurmuştu. CHP’li belediyenin başvurusu sonrasında ise Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Meteoroloji alanına okul ihalesinin gerçekleşeceğini ve inşaatın en kısa süre içinde başlanacağını söylemişti.

Yalova Merkezdeki Son Yeşil Alana Okul İnşaatı

Yalova Belediyesi tarafından mahkemeye taşınmasına rağmen ihale edilen Meteoroloji alanındaki okul yapım işine başlandı. Alanda yer alan binaların yıkımı gerçekleştirilirken okulun oturacağı noktalarda yer alan küçük ağaçlar ise sökülerek başka bir yere taşınmaya başlandı..
Yalova’daki çevreci kuruluşlar ve STK’lar geçtiğimiz günlerde yaptıkları basın açıklaması ve eylemlerle, okul inşaatına karşı çıkmış, Yalova’nın yeşil alanlarının giderek yok olduğunu ve Yalova’nın elinde kalan son yeşil alanın da imar planları değiştirilerek okul yapılmasına tepki göstermişti. Yalova'daki Akademik Meslek Odaları ve STK temsilcilerinin bir araya geldiği Yalova Platformu dönem sözcüsü Hakim Menteş, dava sonuçlanmadan buraya okul inşaatının yapılmasının hukuksuzluk olduğunu , Meteoroloji Müdürlüğünün bulunduğu alanın olası afetlerde toplanma merkezi olarak belirlendiğini, Yalova’nın en işlek caddesi üzerine okul yapımının, öğrencilerin can güvenliğini de tehdit ettiğini söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise yaptığı açıklamada “Meteoroloji alanına yapılmak istenen ek hizmet binasına karşı açtığımız dava henüz sonuçlanmadı. Bizler okul yapımına değil yer seçimine karşıyız. Bizim tepkimizin okul yapımına değil, yeşil alanların betonlaştırılmak istenmesine olduğunu herkes anladı. Sadece AKP İl başkanı anlayamadı. Şu anda olay mahkemede. Bilir kişi raporu dahi gelmedi. Bu nasıl bir hukuk tanımazlıktır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler