Zoraki yıkım

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm, Kirazlıtepe Mahallesi'nde bu kez işyerlerini vurdu.

Yayınlanma: 07.11.2018 - 22:22
Abone Ol google-news

İstanbul’da Çamlıca Tepesi’nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe mahallesinde bu kez işyerlerini vurdu. Belediye çok sayıda işyerlerinin ‘bölgede yıkım başladı’ gerekçesiyle çalışma ruhsatlarını iptal etti. Duruma tepki gösteren bölge sakinleri çöp konteynerlerinin bile kaldırılmaya başlandığını söylüyor.

Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki bölge sakinlerinin yıkılmaması için nöbet tuttuğu Esentepe Camii’si geçen haftalarda gece yarası polis barikatı eşliğinde yıkılmıştı. Yıkıma tepki gösteren bölge sakinlerine biber gazı sıkılmış, 2 kişi de gözaltına alınmıştı. Bölge sakinleri bu kez Üsküdar Belediyesi Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından yollanan yazılarla tedirgin oldu. Yazıda Çamlıca Camii çevresini “Riskli Alan” ilan edildiği anımsatılarak tahliye ve yıkım işlemlerinin sürdüğü vurgulandı. Yazıda söz konusu bölgede bulunan bütün işyerlerinin bölgede yıkım işlemi başlaması nedeniyle çalışma ruhsatlarının iptal edildiği duyurularak işyerlerinin 17 Kasım’a kadar mühürlenmeye hazır hale getirilmesi istendi.

Yaşanmaz halde

Duruma tepki gösteren bölge sakinleri “Üsküdar Belediyesi zabıta memurları aracılığı ile gönderdiği bu tebliğ tamamıyla mülk sahiplerini kiracısız bırakmaya yönelik. Bu yazıyla mülk sahiplerinin gelir kaynağını keserek tek taraflı muvafakatnameye imza atmalarını sağlamaya çalışılmaktadır. Bu girişim bununla da bitmiyor. Orada yaşayan halkın yaşam alanlarını da daraltarak yaşanmaz hale getirmeye çalışıyorlar. Dönüşüm alanındaki, çöp atma noktalarındaki çöp konteynerlerini de topladılar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler