CHP, Bahçeli'nin önerisine temkinli yaklaştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "çocuk affı"na yönelik önerisi Münevver Karabulut cinayeti zanlısı Cem Gariboğlu ve Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast gibi isimleri de gündeme getirirken CHP milletvekilleri öneriye temkinli yaklaştı.

Yayınlanma: 24.04.2010 - 12:26
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 23 Nisan resepsiyonunda "çocuk çocuktur" diyerek cezaevlerindeki bütün çocukları kapsayacak bir 'çocuk affı' önerisi siyasette yankı buldu. Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, devlete karşı suç işleyen çocuklarla ilgili af düşünülebileceğini belirterek

"Ancak şahıslara karşı işlenen suçlarda vatandaşlar mağdur. Devlete karşı suç işleyenleri affedip diğerlerini kapsamayacak bir düzenleme de Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olur. Bütün bunların iyi değerlendirilip, vatandaşı da tedirgin ve rahatsız etmeyecek bir şekilde af nasıl gündeme getirilebilir iyi düşünülmesi ve değerlendirilmesi gerekir" dedi. Cezaevlerinin tıka basa dolu olduğunu, yapılması gerekenin ise hükümlüleri cezaevi sonrası için topluma uyum sağlamaları için rehabilite etmek olduğunu belirten Ersin cezaevlerinin suç ve suçlu üreten kurumlar haline geldiğini de söyledi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de taş atan çocukların yanı sıra cezaevlerinde cinayet işlemiş ancak yaşı 18'in altında olan çocukların da bulunduğunu belirterek "Taş atan çocukların Terörle Mücadele Yasası'ndan yargılanması doğru değil. Ancak çocuk tarifi 18 yaşın altındaki herkesi kapsıyor. Töre cinayeti işleyenler de var, başka suçlardan cezaevinde olanlar da. Bunun için bunun çok ciddi şekilde irdelenmesi ve ondan sonra değerlendirilmesi gerekiyor" dedi. Yapılacak düzenlemenin başka suçların işlenmesini teşvik edici olmaması gerektiğini kaydeden Özdemir "çocuk çocuktur ama 18 yaşın altında toplumda infial uyandırmış suçları işleyen çocuklar da var, bunun için çerçeve iyi çizilmeli" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan ise çocukların, özellikle töre ve benzeri cinayetlerde kullanıldığına işaret ederek "Af çocukları daha fazla suç işleyecek noktaya götürmemeli" uyarısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler