İspanya'da kriz son buldu

İspanya'da hava trafiğinin büyük ölçüde durmasına yol açan hava kontrollerinin grevinin ardından hava sahasının yeniden açıldığı belirtildi.

Yayınlanma: 04.12.2010 - 10:59
Abone Ol google-news

Ülkenin havacılık kurumu AENA'dan bir yetkili, Avrupa hava trafik kontrol yönetimi Eurocontrol'den ''tehlike geçti işaretinin alındığını'' söyledi.

Yetkili, dün öğleden sonra iş bırakan grevcilerin bir kısmının, İspanyol hava sahasında güvenli uçuş yapılabilmesi için görevlerinin başına döndüklerini belirtti.

Hava trafiğinin 24 ila 48 saat içinde normale dönmesinin beklendiği ifade edildi.
 

Hapis cezaları gelebilir

Başbakan Yardımcısı Alfredo Perez Rubalcaba, acil bakanlar kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, bunun hava kontrolörlerinin işlerine dönmeleri talimatı anlamına geldiğini ve reddetmeleri halinde de iç hizmet kanunu uyarınca haklarında kovuşturma açılabileceğini, hapis cezasına çarptırılabilecekleri bildirdi.

Hava kontrolörlerinin grevi üzerine dün ülkedeki ana havaalanlarındaki bütün iç ve dış hat uçuşları hemen dururken, ordu hava kontrol kulelerinin idaresini ele almıştı.

Geniş kitlelerin seyahate çıkmaya hazırlandığı uzun ulusal tatil öncesinde, hava trafik kontrolörlerinin beklenmedik grevi sebebiyle 8 havaalanı kapatılmış, hükümet de işbaşı yapılmaması halinde, hava trafiğinin kontrolünü ordunun üstlenmesine izin verileceğini bildirmişti.

Iberia ve Ryanair uçuşlarını durdurdu

İspanya'da hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle havayolu şirketleri Iberia ve Ryanair İspanya'dan ve İspanya'ya uçuşlarını yarına kadar durdurdu.

Iberia, yarın saat 08.00'e kadar olan tüm uçuşların iptal edildiğini bildirirken, Ryanair, durumla ilgili güncellemenin, şirketin internet sitesinde saat 21.30'da yapılacağını açıkladı.

İstanbul'dan yapılan seferlerde aksama

İspanya'daki hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle İstanbul'dan İspanya'ya yapılması gereken bazı uçak seferleri iptal edilirken, bazı seferler de gecikmeli olarak gerçekleştiriliyor.

THY'nin TK1857 ve TK1859 Madrid seferi ile TK1853 ve TK1855 Barselona seferleri iptal edildi. Iberia Havayolları da yarın saat 08.00'e kadar uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı.
Bu arada, Onur Air ve Atlasjet'in, İspanya'nın değişik kentlerine yapılması gereken uçak seferlerinde önemli gecikmeler yaşanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler