Bursa'da kitap fuarı zamanı

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş'nin, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlediği ''Bursa 9. Kitap Fuarı'', törenle açıldı.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 13:46
Abone Ol google-news

Vali Şahabettin Harput, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'nın İstanbul'dan sonra en büyük fuara ev sahipliği yapmasının kendilerine umut verdiğini söyledi.

Kültürün temel ögelerinden birinin okumak ve yazmak olduğunu vurgulayan Harput, şöyle konuştu:

''Bursa gibi Türkiye'nin en büyük kültür medeniyet merkezlerinden bir tanesine bu kadar sayıda ünlü ve saygın yazarın katılıyor olması, beni şahsen mutlu etmiştir, gururlandırmıştır. Özellikle bu yazarlarımızla okurların kuracağı iletişimle çok daha faydalı alışverişler yapılacağını düşünüyorum.''

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Metin Celal ve bazı milletvekilleri de katıldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin de destek verdiği fuarda, 225 yayın evi kitaplarını sergileyecek, söyleşi, şiir dinletisi, panel ve çocuk etkinliklerinin yer aldığı 65 etkinlik gerçekleştirilecek.

Fuar kapsamında, Ipek Çalışlar, Can Dündar, Ataol Behramoğlu, Oya Baydar, Nedim Gürsel, Feyza Hepçilingirler, Ahmet Telli, Zeynep Oral, Behiç Ak, Canan Tan, Melek Ulagay, Bilgin Adalı, Mine Soysal, Yekta Kopan, Mavisel Yener, Sevgi Özel, Işıl Özgentürk, Ali Poyrazoğlu, Altan Öymen, Ahmet Ümit, Ahmet Maranki, Bejan Matur, Gülten Dayıoğlu, İskender Pala, Nermin Bezmen, Nasuh Mahruki, Üstün Dökmen ve Turgut Özakman gibi çok sayıda yazar, şair ve bilim insanı imza günlerinde okurlarıyla buluşacak. Girişin ücretsiz olduğu fuar, 5-13 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler