Bankalara not şoku

Haziran 2011'de bankaların görünümünü negatiften durağana yükselten Moody's, aradan bir yıl geçmeden olası bir not indirimi için yine negatife düşürdü.

Yayınlanma: 17.03.2012 - 08:02
Abone Ol google-news

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’deki 13 bankanın yerel para cinsi notlarını ve mevduat notlarını negatif izlemeye aldığını açıkladı. Kuruluş kararın gerekçesi olarak bankaların kredi değerlendirmelerinin Türkiye’nin kredi notunun üzerinde olmasını gösterdi.

Moody’s geçen yıl haziranda Türkiye’deki bankaların notunu durağana yükseltmiş “Türkiye’de ekonomik büyümenin sağlıklı kredi büyümesini ve kâr yaratımını desteklemesini bekliyoruz” demişti. Aradan bir yıl geçmeden bankaların not görünümünün düşürülmesi dikkat çekti.

Moody’s tarafından notları izlemeye alınan bankalar ve finans kurumları şöyle: Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Denizbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Anadolubank, HSBC Bank ve Export Credit Bank of Turkey.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon