Kortta son büyük randevu

Teniste sezonun son Grand Slam turnuvası ABD Açık, 27 Ağustos Pazartesi günü ABD’nin New York şehrinde başlıyor.

Yayınlanma: 25.08.2018 - 13:27
Abone Ol google-news

İlki 1881 yılında düzenlenen Amerika Açık Tenis Turnuvası 27 Ağustos Pazartesi günü ABD’nin New York şehrinde başlıyor. Amerika Açık, Grand Slam sezonunun her zaman olduğu gibi bu sene de son büyük turnuvası. Teniste, sezon finali olarak nitelendirebileceğimiz US Open’da maçlar 1978’den beri sert zeminde oynanıyor. Günümüzde ülke futboluna yeni yeni girmeye başlayan Video Hakem Uygulaması’nın teniste kullanılan muadili “Şahin Gözü” sistemi, ilk olarak 2006’da bu turnuvada kullanıldı. Bununla birlikte 1973 yılında yapılan uygulama ile, erkek ve kadın dallarında para ödüllerinin eşitlendiği ilk turnuva olması da önemli bir ayrıntı. Amerika Açık’ın final maçları ile seribaşı mücadeleleri Arthur Ashe Kortu’nda oynanmakta. Arthur Ashe, 22.547 kişilik kapasitesi ile en kalabalık Grand Slam maçlarının oynandığı yer konumunda.

Son şampiyon Rafa
İki hafta sürecek turnuvada, yine önemli yıldızlar sezonlarını güzel tamamlamak için ter dökecek. Son şampiyon Rafael Nadal 1 numaralı seri başı. Toplamda 18, Amerika’daki 4. zaferi için iddialı bir şekilde turnuvaya geldi. İspanyol raket organizasyonun her zaman olduğu gibi doğal favorileri arasında.

Majesteleri her zaman keyifli
Roger Federer, Amerika’da 5 kez mutlu sona ulaşmasına rağmen 10 senedir final kazanamadı. Tarihin en iyi tenisçisi olarak kabul edilen İsviçreli kendisini favori olarak görmüyor. Nadal ve Djokovic’i favori olarak gösterse de majestelerini izlemek her zaman çok büyük bir keyif. Novak Djokovic de son Wimbledon şampiyonu olarak katıldığı turnuvada 2 yıllık sessizliğini bozmuştu. Amerika’da kazanmak isteyecektir.

Serena ev sahibi
Serena Williams doğum yaptıktan sonra ilk kez ülkesinde sahne alacak. 17 numaralı seri başı olarak gelen ABD’li yıldız tenisçi son olarak Wimbledon’da kariyerinin en ağır yenilgilerinden birini almıştı. Finalde Serena’nın 2-0 kaybettiği isim olan Angelique Kerber’in ise neler yapacağı merak konusu. Bu sene kariyerinin ilk Grand Slam’ini Avustralya’da kazanan Caroline Wozniacki de turnuvanın favorilerinden. Son Roland Garros galibi Simona Halep ise koleksiyonuna bir de US Open eklemek isteyecektir. Kadınlarda çekişmeli ve sürprizlerin yaşanabileceği bir turnuva izleyebiliriz.

Amerika’da yokuz
Bu sezon Fransa Açık ve Wimbledon da dahil olmak üzere birçok önemli organizasyonun gençler kategorisinde boy gösteren Selin Övünç, sponsor bulamadığı için turnuvadan çekilmek zorunda kaldı. Bir diğer yandan elemelerde Çinli Fangzhou Liu’ya 2-1 yenilen Çağla Büyükakçay ise organizasyona erken veda etmek zorunda kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler