Kortta ‘hırsızlık’ kavgası

Serena çıldırdı

Yayınlanma: 09.09.2018 - 08:46
Abone Ol google-news

Teniste sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık'ın tek kadınlar finalinde Serena Williams'ı 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenen Naomi Osaka şampiyon oldu.  20 yaşındaki Osaka ayrıca tenis tarihinde bir grand slam  turnuvası kazanan ilk Japon oyuncu oldu. Finale ise Serena Williams'ın Portekizli hakem Carlos Ramos'la yaşadığı sert tartışma damga vurdu.

Fransız antrenörü Patrick Mouratoglou'dan taktik aldığı iddiasıyla hakem Ramos'tan uyarı alan Williams'e, birkaç dakika sonra sayı kaybedince  raketini yere vurduğu için ikinci kural ihlalinden dolayı 15 sayı ceza verildi.

Bunun ardından sandalye hakeminin bulunduğu bölüme yürüyen Williams,  ilk kural ihlaliyle ilgili olarak, Ramos'a "Ben antrenörümden taktik almadım.  Hayatımda hiç hile yapmadım. Bana bir özür borçlusun. Hile yaparak kazanacağıma,  kaybetmeyi tercih ederim." diye konuştu.

Williams, daha sonra oyun arasında kenarda otururken Ramos'a "Bana  özür borçlusun. Özür dilediğini söyle. Benden bir sayı çaldın. Bu yüzden  hırsızsın da." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Ramos, Williams'a üçüncü kural  ihlalini verdi. Üçüncü kural ihlali "oyun cezasına" neden olduğu için ikinci  sette durum Osaka'nın lehine 4-3'ten 5-3'e geldi.

Williams'ı destekleyen seyirciler, Ramos'u müsabaka sonuna kadar yuhaladı. Serena Williams, 2009 ve 2011 yıllarında düzenlenen ABD Açık  turnuvalarında sandalye hakemleriyle tartıştığı için para cezaları almıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler