Profilo Full Moon Meet ikinci kez yapıldı

9. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası kapsamında yapılan Profilo Full Moon Meet, 28 Eylül’de Bodrum’da ikinci kez master yüzücüleri ağırladı. Türkiye’de ilk defa geçtiğimiz yıl gerçekleşen ve tek dolunayda yüzme yarışı olan Profilo Full Moon Meet’te Güney Afrikalı ultra maraton yüzücüsü Carina Bruwer de yüzlerce sporcuyla birlikte kulaç attı.

Yayınlanma: 29.09.2018 - 13:38
Profilo Full Moon Meet ikinci kez yapıldı
Abone Ol google-news

Türkiye’de geçtiğimiz yıl ilk defa Profilo sponsorluğunda gerçekleştirilen dolunayda yüzme yarışı Profilo Full Moon Meet’in ikincisi Bodrum’da gerçekleştirildi. Muğla Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği kapsamında gerçekleştirilen 9. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası kapsamında düzenlenen Profilo Full Moon Meet Yüzme Yarışı’na 286 master yüzücü katıldı.

 

Dünyada bir ilk: LED ışıklı şamandıralar ilk kez Profilo Full Moon Meet’te

Bu yıl Profilo Full Moon Meet’te sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda dünyada da bir ilk yaşandı. Dünyada ilk kez bir gece yüzüşünde kullanılan LED Işıklı Şamandıralar ile yüzücüler adeta birer ateşböceği misali denizi ışıl ışıl aydınlattılar. Türkiye’den ve dünyadan 286 yüzücünün 500 metrelik parkuru dolunay altında yüzdüğü Profilo Full Moon Meet’te kadınlarda Hilal Zeyneb Saraç birinci, Bengisu Avcı ikinci, İpek Yalkı üçüncü oldu. Erkeklerde ise Tolga Öcal birinciliği göğüslerken, Halim Lafcı ikinci, Ural Kaan Sözeri yarışı üçüncü olarak bitirdi.

 

Seçkin: “Gece yüzmesi dayanıklılığın geldiği son nokta”

Yüzmenin hem fiziksel hem zihinsel dayanıklılık gerektirmesi ve bir insanın ömrü boyunca yapabileceği nadir sporlardan biri olması nedeniyle çok önemsediklerini belirten Profilo Pazarlama Müdürü Burcu Seçkin, “9. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası kapsamında, bu sabah gerçekleşen 5.000 metre Profilo Dayanıklılık Yarı Maratonu’nun ardından Türkiye’nin tek dolunayda yüzme yarışı olan Profilo Full Moon Meet’e destek vermekten büyük mutluluk duyduk” dedi. Seçkin, sözlerine şöyle devam etti. “Geçen yıldan beri büyük bir heyecanla beklediğimiz ve izlerken büyük bir keyif aldığımız Profilo Full Moon Meet’e bu yıl çok daha yoğun bir talep oldu ve 286 sporcu yüzdü. Limitli sayıda sporcunun katılımıyla sınırlı olan bu yarışın kontenjanının kısa sürede dolması da ayrıca sevindiriciydi. Bu yıl onur konuğumuz Carina Bruwer’in katılımıyla gerçekleşen bu yarış, hep vurguladığımız dayanıklılığın geldiği son nokta.”

 

Ultra maraton yüzücüsü “Profilo Full Moon Meet ile ilk kez gece yüzüşünü deneyimledim”

Güney Afrikalı ultra maraton yüzücüsü Carina Bruwer de katıldığı Profilo Full Moon Meet ile ilgili olarak, ilk kez böyle bir gece yüzüşü yaptığını söyleyerek, “Bugüne kadar okyanus dahil, birçok açık su deneyimi yaşadım. Ama ilk kez gece böyle bir yüzüşü deneyimleme şansım oldu. Beni çok heyecanlandıran ve keyif veren bir deneyimdi. Ayrıca Aquamasters, hem müzisyen hem de yüzücü kimliğimle yer aldığım ilk organizasyon oldu. Bu nedenle de burada olmaktan ayrıca çok mutluyum.” dedi.

 

28 Eylül Cuma sabahı Profilo 5K Yarı Dayanıklılık Maratonu ile başlayan ve akşamki Profilo Full Moon Meet Yüzme Yarışı ile devam eden 9. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, cumartesi ve pazar günleri yapılacak yarışların ardından 30 Eylül’de gerçekleştirilecek ödül töreni ile sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler