Türkiye’nin tek dolunayda yüzme yarışı ‘Profilo Full Moon Meet’in 2.si Bodrum’da gerçekleşti

9. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası kapsamında yapılan Profilo Full Moon Meet, 28 Eylül’de Bodrum’da ikinci kez master yüzücüleri ağırladı.

Yayınlanma: 01.10.2018 - 01:39
Abone Ol google-news

Türkiye’de geçtiğimiz yıl ilk defa Profilo sponsorluğunda gerçekleştirilen dolunayda yüzme yarışı Profilo Full Moon Meet’in ikincisi Bodrum’da gerçekleştirildi. Muğla Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği kapsamında gerçekleştirilen 9. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası kapsamında düzenlenen Profilo Full Moon Meet Yüzme Yarışı’na 286 master yüzücü katıldı.

Türkiye’den ve dünyadan 286 yüzücünün 500 metrelik parkuru dolunay altında yüzdüğü Profilo Full Moon Meet’te kadınlarda Hilal Zeyneb Saraç birinci, Bengisu Avcı ikinci, İpek Yalkı üçüncü oldu. Erkeklerde ise Tolga Öcal birinciliği göğüslerken, Halim Lafcı ikinci, Ural Kaan Sözeri yarışı üçüncü olarak bitirdi.

 

Güney Afrikalı ultra maraton yüzücüsü Carina Bruwer de katıldığı Profilo Full Moon Meet ile ilgili olarak, ilk kez böyle bir gece yüzüşü yaptığını söyleyerek, “Bugüne kadar okyanus dahil, birçok açık su deneyimi yaşadım. Ama ilk kez gece böyle bir yüzüşü deneyimleme şansım oldu. Beni çok heyecanlandıran ve keyif veren bir deneyimdi. Ayrıca Aquamasters, hem müzisyen hem de yüzücü kimliğimle yer aldığım ilk organizasyon oldu. Bu nedenle de burada olmaktan ayrıca çok mutluyum.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler