Doping var mı, yok mu?

Fenerbahçe, ENKA’nın iki sporcusu Karin Melis Mey ile Meryem Akdağ için itiraz etti. Federasyon suskun, top WADA’da.

Yayınlanma: 16.11.2018 - 07:30
Abone Ol google-news

Türkiye Atletizm Süper Ligi’nin ilk ayı mayıs ayında Mersin’de ikincisi ise ağustos ayında Bursa’da gerçekleşti. Kadınlarda şampiyon ENKA 294.5 puanla birinciliğe ulaşırken Fenerbahçe 271.5 puanla ikinciliği elde etti. Federasyon, bu yarışmalara kadar olan bütün müsabakaları tescil ederken, Mersin ve Bursa’daki bayanlar yarışını tescil etmedi ve beklemeye aldı. Fenerbahçe tarafı, ENKA’lı sporcular Karin Melis Mey ve Meryem Akdağ için doping yaptıkları gerekçesiyle itiraz hakkını kullandı. Melis Mey, anımsanacağı gibi 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda kanında testesteron maddesi çıkması nedeniyle dopingli yakalanmış ve iki yıl men cezası almıştı. Güney Afrika asıllı sporcu, 2009 yılında Berlin’de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda uzun atlamada 6.80’lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi olmuştu. Melis Mey 2016 yılından bu yana ENKA’da sporculuk yaşamını sürdürüyor. Federasyon, WADA’dan gelecek kararı bekliyor. Melis Mey itiraz dilekçesini göndermiş. Soru şu; doping var mı yok mu? Bu sorunun yanıtı bir iki ayı bulur. Unutmadan; Atletizm Federasyonu, aralık sonuna kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda ülkemizi kimlerin temsil edeceğini açıklamak zorunda.

Çintimar: Gerekli merciye açıkladım

Federasyon Başkanı Fatih Çintimar’a ulaştım. Telefonda kendimi tanıttım ve yaşananlar üzerine görüşlerine başvurmak istedim. Çintimar, gerekli bir merciye açıklamada bulunduğunu söyledi. Belli ki bizi başından savmak istedi. Birkaç soru daha sordum. Detaylara girmek istemedi, kaçamak cevap verdi. Yıllar önce atletizm yazarlığı yaptım. Zaman zaman yine yazıyorum. Çevrem geniştir. Çok sayıda eski atletle hâlâ görüşüyorum. Federasyon başkanlarıyla da keza öyle. Hepsinin yaklaşımı yapıcıydı. Bu başkanda böyle bir şey maalesef görmedim, üslubunu beğenmedim. Sıkıntılı bir süreç geçirdiği ortada. Aynı Çintimar, bazı basın organlarında yer alan doping haberlerini de dün yalanlamış. 

Fenerbahçe: Takipçiyiz 

Fenerbahçe Amatör Şubeler Sorumlusu Fikret Çetinkaya, yaptığı açıklamada, “Federasyon bu yıl bütün yarışmaları tescil etti, sadece kadınlar yarışını onaylamadı. WADA’dan çıkacak sonuçlar herkesçe biliniyor. Süreci takip ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler